Egészség

700-800 kalória mínusz egy óra alatt! Ezzel a 3 edzésformával lehetséges

Fogyni szeretne, de nincs sok ideje?

Fogyni szeretne, de nincs sok ideje? Odafigyel az étkezésre, de úgy érzi, szüksége van az extra mozgásra? Tény és való, hogy a sporttal rengeteget tud segíteni az alakformálásban. Ha az alábbi mozgásformák közül választ, akkor már heti két edzéssel is letudhat egy teljes napi kalória-bevitelt – írja a bien.hu.

700-800 kalória mínusz egy óra alatt! Ezzel a 3 edzésformával lehetséges
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/Science Photo Library/SMD/Microgen Images

1/3 Spinracing

A spinracing kiváló választás Önnek akkor, ha látványosan szeretne fogyni, szereti a pörgős, zenés edzéseket, na és persze a biciklizést. A spinracing nagyon hasonlít a spinninghez, de az ehhez a sportághoz tartozó gépek sokkal kényelmesebbek, modernebbek, és az edzések felépítése is más. Egy spinracing edzésen a zene határozza meg a ritmust, ezért teljesen átadhatja magát az ütemnek, tulajdonképpen az egész olyan, mint egy jó buli.

Az edző a legkülönfélébb módon építheti fel az edzéseket, hiszen variálhatja a tempót, a tekerés nehézségi fokát, emellett a legkülönfélébb gyakorlatokat végeztetheti el a résztvevőkkel. Bár a spinracing elsősorban egyértelműen az altestet formája, és kalóriaégetésben jeleskedik, a felsőtest és a karok sem maradnak ki az edzésből.

Létezik zsírégető és pulzuskontrollos óra is (illetve ezek ötvözete): a zsírégető edzés hosszabb, általában 1,5 órás, míg a pulzuskontrollos órán pontosan követheti, melyik tartományban érdemes tartania a pulzusát ahhoz, hogy a leghatékonyabban égjenek az extra kalóriák.

2/3 Infratrainer

Az infratrainert szintén azoknak találták ki, akik nem rendelkeznek igazán sok idővel, nem tudnak túl több délutánt vagy estét rááldozni arra, hogy formásodjanak. Ez az edzésforma egy fekvőkerékpárra épít, ami nem csak a kardió edzések hatékonyságát, hanem az infrasugarak és a mágnes terápiás készülékek jótékony tulajdonságait is egyesíti.

Ennek eredményeképpen az infratrainer segíti a fogyást, a bőr feszesítését, háttérbe szorítja a feltűnő narancsbőrt. A gépből érkező infra-fények mélyen a bőr alá hatolnak, és az egész testben elősegítik a méregtelenítést azáltal, hogy erősen fokozzák az izzadást.

Edzés közben és utána is javasolt a magas folyadékfogyasztás, ugyanis az anyagcsere felgyorsul, és így lehetőség van arra, hogy a méreganyagok könnyebben kiürüljenek a szervezetből. Az eredmény azonnal centikben mérhető, de persze ennek túlnyomó része víz – ugyanakkor ez sem kérdőjelezi meg az infratrainer hatékonyságát. Az edzések általában 50 percesek, és már ennyi idő alatt is lehet teljesíteni a 700-800 kalóriás energiavesztést, akárcsak a spinracing esetében. Az infratrainer egyetlen hátránya, hogy meglehetősen meleg hőmérsékletet kell benne elviselni, de ha ez Önt nem zavarja, akkor garantáltan imádni fogja.

3/3 Kettlebell

Végül egy olyan edzésformát mutatunk Önnek, amit otthon is űzhet, és nem kell hozzá méregdrága gépeket megvennie, illetve nem muszáj terembe járnia ahhoz, hogy mozoghasson (hiszen sok embernek az is komoly időveszteség, ha fel kell ülnie a villamosra). A kettlebell maga tulajdonképpen egy olyan súlyzó, aminek fogantyúja van, ám ennél fogva az eszköz alkalmassá válik arra, hogy egyszerre építsen izomzatot, és szálkásítsa a testét, köszönhetően a kardió elemeknek.

Persze, amíg nincs tapasztalata, vagy nem tudja, hogyan érdemes ezzel a kiegészítővel edzeni, érdemes lehet elmenni néhány órára, hogy minden fontos alapmozdulatot elsajátítson. Ha erre nincs ideje, akkor célszerű videóra edzenie, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogyan építi fel az otthoni edzését. Azonban, ha nem rest odatenni magát, akkor egy-egy órás kettlebell edzéssel is gond nélkül elégethet 700 kalóriát, miközben tónusosra formálja az izmait. Sőt, ha belejön, és növeli az állóképességét (ami óhatatlanul be fog következni), akkor még több és több kalóriát fog elégetni.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink