Egészség
Ételmérgezést okozhat a magyarok egyik kedvenc kajája, ha Ön is így készíti

Az airfryer egyre népszerűbb, de vannak bizonyos ételek, amelyeket nem szabad a gépbe tenni (képünk illusztráció)
Fotó: NorthFoto
Vannak bizonyos ételek, amelyeket nem szabad a gépbe tenni!
Brenda Peralta dietetikus elmagyarázta, hogy a szalonna egy rendkívül zsíros étel, és ha forrólevegős sütőben készítjük el, az súlyos problémákat okozhat.
Ez egy zsíros étel, és amikor légsütőben sütik, a zsír lecsepeghet, és füstöt vagy fröccsenést okozhat. Ráadásul, ha a szalonna nem megfelelően készül el benne, akkor fennáll az ételmérgezés kockázata is
– fogalmazott a szakértő.
Fontos az is, hogy aki airfryert használt, az a lehető leggyakrabban mossa el a sütőt, hogy elkerülje az élelmiszer-szennyeződés kockázatát.