Egészség

Ételmérgezést okozhat a magyarok egyik kedvenc kajája, ha Ön is így készíti

Egy élelmiszer-szakértő hívta fel az emberek figyelmét egy sokakat érintő veszélyre. Az airfryer egyre népszerűbb háztartási elektromos készülék, aminek számos előnye van: percek alatt elkészíti az ételt és egészségesebb megoldás, mivel nem kell sok olajat használni az étel elkészítéséhez. Az energiatakarékos eszköz által azonban veszélyeknek is ki vagyunk téve, olvasható a borsonline.hu-n megjelent írásban.

Ételmérgezést okozhat a magyarok egyik kedvenc kajája, ha Ön is így készíti
Az airfryer egyre népszerűbb, de vannak bizonyos ételek, amelyeket nem szabad a gépbe tenni (képünk illusztráció)
Fotó: NorthFoto

Vannak bizonyos ételek, amelyeket nem szabad a gépbe tenni!

Brenda Peralta dietetikus elmagyarázta, hogy a szalonna egy rendkívül zsíros étel, és ha forrólevegős sütőben készítjük el, az súlyos problémákat okozhat.

Ez egy zsíros étel, és amikor légsütőben sütik, a zsír lecsepeghet, és füstöt vagy fröccsenést okozhat. Ráadásul, ha a szalonna nem megfelelően készül el benne, akkor fennáll az ételmérgezés kockázata is

– fogalmazott a szakértő.

Fontos az is, hogy aki airfryert használt, az a lehető leggyakrabban mossa el a sütőt, hogy elkerülje az élelmiszer-szennyeződés kockázatát.

Kapcsolódó írásaink