Egészség

Rák elleni gyógyszereket tesztel gőzerővel a BioNTech

A brit páciensek idén szeptembertől kezdve kaphatják meg a BioNTech különféle kezeléseit

A BioNTech megállapodást írt alá a brit kormánnyal, amelynek értelmében tízezer brit páciensen tesztelik a gyógyszervállalat rák elleni készítményeit – írja az m.vajma.info

Rák elleni gyógyszereket tesztel gőzerővel a BioNTech
BioNTech
Fotó: Reuters/Dado Ruvic

A német vállalat a személyre szabott terápiákat 2030-ig hajtja végre. A Bloombergnek egy, az ügyre rálátó forrás azt mondta, hogy a brit kormánnyal folytatott együttműködésből 750 millió dollárnyi hasznot hajthat a BioNTech.

A brit páciensek idén szeptembertől kezdve kaphatják meg a BioNTech különféle kezeléseit, többek közt fertőző betegségek elleni vakcinákhoz, valamint az immunrendszert a rákos megbetegedésekkel szemben segítő gyógyszerekhez juthatnak hozzá.

A kezelések egy részét a páciensek klinikai tesztek részeként kaphatják meg. A BioNTech közleménye szerint az együttműködés nagy segítséget jelent nekik, mivel így sokkal több páciensen tudják majd tesztelni a készítményeiket (eddig kevesebb, mint 1000 ember kapta meg a cég személyre szabott, rák elleni terápiáját) – írta a Bloomberg, re hivatkozva az index.hu.

Mint írják, a vállalat egyik vetélytársa, a Moderna is jelentős erőforrásokat mozgósított az utóbbi időben a rák elleni küzdelemben, és nemrég kisebb áttörést is sikerült elérniük.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom