Egészség

Feltalálták az okos sebtapaszt: így gyorsítja meg a gyógyulást

A Stanford Egyetem tudósai egy nem mindennapi okoseszközt fejlesztettek ki, ami forradalmasíthatja a sebgyógyítást

A Stanford Egyetem tudósai egy nem mindennapi okoseszközt fejlesztettek ki, ami forradalmasíthatja a sebgyógyítást – írja a femina.hu.

Az okos sebtapasz teljesen vezetékmentes, ráadásul még a baktériumokat is távol tartja.

Egy sérülés gyógyulási ideje hetekig, sőt hónapokig is elhúzódhat, és ezután még mindig maradhat hegszövet a bőrön. A Stanford Egyetem tudósai által létrehozott okos sebtapasz ezt a problémát orvosolná.

Objektum doboz

Forrás: https://selectinsuregroup.com/health-insurance/

Az okoseszköz bioérzékelők, valamint vezeték nélküli elektromos stimuláció együttesével segíti a lassan gyógyuló sérüléssel küzdő betegek gyorsabb felépülését. A tapasz vezeték nélküli áramkörökből áll, amelyek hőmérsékleti és váltakozó áramú ellenállást alkalmazó érzékelőkkel monitorozzák, hogy hogyan gyógyul a seb, írja a 24.hu a BGR cikke alapján.

Ha a seb fertőzött vagy lassan gyógyul, az érzékelők informálják a rendszert, hogy alkalmazzon elektromos stimulációt a seb mentén. Ez összezáródásra készteti a szövetet, ráadásul a fertőzés veszélyét is csökkenti. Az eszköz vezetékmentes, és egy polimert tartalmazó hidrogéllel is bevonták, ami segít távol tartani a baktériumokat.

Kapcsolódó írásaink