Divat

Önbarnítás: így csinálja úgy, mint a profik!

Ha minden előkészületet jól csináltunk, napokig is kitart a barnaság

A legtöbb nő fejében legalább egyszer megfogant a gondolat, hogy kipróbálná az otthoni önbarnítást, mégis sokan félnek a procedúrától. Nemcsak a rosszul elsült és csúnya végeredmény rettent el sokakat, de már az önbarnítók kínálata is ijesztő tud lenni a drogériák polcain. Nem csoda, hogy nehéz belekezdeni, de az önbarnító termékek alkalmazása sokak számára már csak egy másik lépés a hosszabb testápolási rutinban. Cikkünkben segítünk, hogy hogyan viheti véghez az önbarnítást, a legjobb végeredmény érdekében, és mikre érdemes figyelni.

Önbarnítás: így csinálja úgy, mint a profik!
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

Először is nézzük, milyen típusú önbarnítókkal találkozhatunk:

Talán a legjobban elterjedt önbarnító fajták, egyszerűségének köszönhetően azok a testápolók, illetve testápoló tejek. Ezekkel azért nagyszerű kezdeni mert, rendkívül könnyű őket használni, ezért kezdőknek, illetve a világos bőrűeknek ajánlott kifejezetten.

Találkozhatunk még önbarnító habbal, ahol viszont nekünk kell figyelni az eltelt időt, és, hogy milyen hatást szeretnénk elérni.

Az önbarnító permet és gél eseténél nagyszázalékban már a közepesen barna bőrtónusúak a célközönség. Egy kis extra bronzosságért pedig az olaj ad plusz ragyogást

Kezdés előtt

A hibátlan otthoni barnuláshoz némi előkészület szükséges. Mielőtt elkezdené az önbarnító termék felvitelét, győzödjön meg arról, hogy gondoskodott a bőréről, és sima alappal indul, hogy barnulása a lehető legegyenletesebb és egészségesebb legyen. Fontos, hogy az önbarnító alkalmazása előtt végezzen szőrtelenítést. Ez nem csak azért fontos, hogy bőre sima legyen a barnulás során, hanem mert nem ajánlott borotválkozni röviddel az önbarnítás után, mert az lekaparhatja a terméket, ezért érdemes ezt a műveletet előtte elvégezni.

Hámlasztás

A hámlasztás azt jelenti, hogy megszabadul a száraz és elhalt bőrtől, valamint minden szennyeződéstől. Bőre alapozott és simább marad, így zökkenőmentesen alkalmazhatja a kiválasztott önbarnítót. Használhat kémiai hámlasztót, például glikolt vagy tejsavat tartalmazó testápolót, vagy fizikai hámlasztót vagy bőrradírt. Hámlasztáskor fordítson különös figyelmet azokra a testrészekre, ahol a leginkább kiszárad, például a térdére és a könyökére.

Testápolás

Mielőtt elkezdené az önbarnítást, létfontosságú, hogy megbizonyosodjon arról, hogy bőre megfelelően hidratált, hogy a barnító termék szépen kerüljön fel. Ez segíthet abban, hogy könnyebben, rendezettebben alkalmazza, és csökkenti annak esélyét, hogy foltos barnulás történjen.

Termék felvitele

Kis részletekben vigye fel, mondjuk kezdje a lábától, fokozatosan felfele, ügyelve arra, hogy a barnító mindenhova kerüljön, jól eldolgozva. Önbarnító hab esetén a felviteléhez barnító kesztyűt javaslunk, hogy elkerülje a kéz foltosodását. Ha nincsen kesztyűje, akkor utána alaposan mosson kezet langyos vízben.

Várakozás

Nagyon fontos, hogy az önbarnító megszáradjon, így olyan időpontban csinálja, amikor utána van ideje, ezért is ajánlott mondjuk egy esemény előtti estén például. Ne kezdjen el felöltözni vagy edzésre menni, ahol megizzad, mert mindkettő ledörzsölheti a barnulást és egyenetlen, foltos mintákban szárad meg és a ruhákat is összepiszkolja.

Ha minden előkészületet jól csináltunk, és utána is ápoljuk bőrünket testápolóval és fényvédővel, akkor napokig is kitart a barnaság.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom