Bűnügy

Eldurvult a borsodi szitu

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki égő benzinespalackot dobott a fia házára

Minősített emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség egy borsodi férfi ellen, aki élőben közvetítette, ahogy égő benzinespalackot dob a fia házára – közölte a főügyészség helyettes sajtószóvivője szerdán az MTI-vel.

Eldurvult a borsodi szitu
Képünk illusztráció
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP/Julian Stratenschulte

Jogg Zsolt tájékoztatása szerint a vádlott tavaly július elején egy benzinnel előre megtöltött félliteres műanyag palackkal elment a vele haragos viszonyban lévő fia családi házához egy borsodi kisvárosba.

Az ingatlan udvarához érve a flakon tetején lévő kanócot meggyújtotta, majd „égjetek kutyák!” felkiáltással a házra dobta. A palack lepattant az egyik ablakról és a faszerkezetű előtetős kerti részen a földre esett – olvasható a közleményben.

A vádlott fia kiszaladt a házból, majd kiskorú testvérével együtt elkezdték oltani a tüzet és értesítették a tűzoltókat. A vádlott saját cselekményét és az oltást is élőben közvetítette egy közösségi oldalon, miközben ismételten a ház felgyújtásával fenyegetőzött.

A letartóztatásban lévő vádlottal szemben az ügyészség fegyházbüntetést indítványozott, azzal, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra – olvasható a közleményben.

Kapcsolódó írásaink