Bűnügy

Letartóztattak négy dílert, több száz millió forintnyi drogot találtak náluk

Feltételezett kábítószer-kereskedőkön ütöttek rajta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) nyomozói

Kilenc embert gyanúsítottként hallgattak ki, közülük négyet őrizetbe vettek; az akció során a rendőrök mintegy 368 millió forintnyi drogot találtak.

Letartóztattak négy dílert, több száz millió forintnyi drogot találtak náluk
Letartóztattak négy dílert, több száz millió forintnyi drogot találtak náluk (képünk illusztráció)
Fotó: Police.hu

A BRFK kedden közölte a police.hu oldalon, hogy június 4-én - összehangolt bűnügyi akcióban – egyszerre öt budapesti és négy Pest vármegyei helyszínen tartottak kutatást.

A rendőrök több mint két kilogramm kokaint, 4,38 kilogramm amfetamint, csaknem egy kilogrammnyi marihuánát, 255 ecstasy tablettát, 23,75 liter amfetaminolajat, 84 gramm hasisgyantát, illetve kábítószerek előállításához szükséges további anyagokat találtak, ezek feketepiaci összértéke körülbelül 368 millió forint.

Lefoglaltak továbbá több mint hétmillió forintot, három autót és a drogok előállításához, adagolásához használt eszközöket is – tették hozzá.

A BRFK jelentős mennyiségre, bűnszervezetben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt kilenc embert hallgatott ki, közülük három férfit és egy nőt vettek őrizetbe, akiket a bíróság azóta letartóztatott.

A nyomozás jelenlegi adatai szerint a bűnszervezet tagjai Hollandiában szerezték be a kábítószert, amit Magyarországon értékesítettek volna – írták a közleményben.

Kapcsolódó írásaink