Bűnügy

Elítélték a bulinegyedben megerőszakolt svéd turista támadóját

Jogerős ítéletet hozott az ügyészség

Négy év négy hónap börtönbüntetést és öt év közügyektől eltiltást kapott az a férfi, aki 2019-ben az ablakon bemászva erőszakolt meg egy svéd turistát Budapesten a bulinegyedben.

Elítélték a bulinegyedben megerőszakolt svéd turista támadóját
Képünk illusztráció
Fotó: Science Photo Library via AFP/Science photo Library

A Fővárosi Törvényszék március 27-én tartott nyilvános ülésén helyben hagyta a Pesti Központi Kerületi Bíróság ítéletét – derül ki az ügyészség közleményéből.

A jogerős ítélet kimondta, hogy a vádlott 2019. október 29-én, az éjjeli órákban bemászott egy belvárosi első emeleti lakás nyitva hagyott ablakán, és az ott alvó, védekezésre képtelen állapotban lévő sértettet megerőszakolta.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság tavaly október 5-i ítéletével szemben a vádlott és védője felmentés érdekében fellebbezett. A másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék azonban kimondta: az első fokon eljáró bíróság törvényes és arányos ítéletet hozott.

„Az eljáró tanács elnöke kifejezte abbéli reményét, hogy a kiszabott büntetés a jövőben visszatartó erővel bír, tehát a vádlott a későbbiekben tartózkodik a hasonló vagy bármely más bűncselekmény elkövetésétől, továbbá az megfelelően szolgálja az általános megelőzés céljait is” – írja a közlemény.

Kapcsolódó írásaink