Bűnügy

A féltékeny férj égő cigarettacsikket nyomott el a felesége combján

A nő a bántalmazás következtében zúzódásos és égési sérüléseket szenvedett

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség vádat emelt egy 45 éves férfi ellen súlyos testi sértés és zaklatás bűntette miatt. A férj a feleségét – miközben autóval lakásukra vitte – féltékenységből ököllel többször felkaron, fején megütötte, orrba vágta, égő cigarettacsikket nyomott el a combján, és jobb keze V. ujjközéppercét eltörte – áll a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség sajtóközleményében.

A féltékeny férj égő cigarettacsikket nyomott el a felesége combján
Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

A vádirat szerint a pár 16 éve házas, de összességében már 23 éve éltek együtt. 2022. januárban a férfit a felesége megcsalta, amiről tudomást szerzett, innentől a vádlott féltékenysége miatt a házasságuk megromlott, folyamatosan veszekedtek.

2022. június végén este miskolci lakásukban tartózkodtak. A nő telefonüzenetet kapott, amiről a vádlott azt gondolta, hogy azt egy férfi küldte, ebből újból vita keletkezett. Másnap a férj a kazincbarcikai munkahelyén lévő feleségével közölte, hogy közös lakásukból költözzön el, délután érte megy autóval.

A vádlott a Miskolcra utazás során a feleségével kiabált, felszólította, hogy mindent el kell mondania neki, majd többször ököllel megütötte a felkarján, orrba vágta, a fejét ütötte, egy bicska hegyét nyomta a bal combjához, majd pedig a felesége combjába égő cigarettacsikket nyomott. A lakásukba érve, tovább folytatta a bántalmazását, majd azt mondta neki, hogy ha őt megszólítja, az „Uram” kifejezést kell használnia, ahányszor a felesége ezt nem tette, tenyérrel orron és szájon ütötte.

A nő a bántalmazás következtében zúzódásos és égési sérüléseket szenvedett, amelyek közül a jobb kéz V. ujjpercének törése 8 napon túl gyógyuló sérülés.

A sértett zaklatás bűntette miatt hatályos magánindítványt terjesztett elő.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

Kapcsolódó írásaink

Szomszédgyilkosság

ĀA kiérkező mentősök megállapították, hogy a férfi már nem él, valamint azt is, hogy bántalmazták őt