Bűnügy

Nők bántalmazása: Vádat emeltek egy férfi ellen, aki hagyta elvérezni élettársát

A sértett maga hívta a mentőket

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki vérző sérüléssel magára hagyta élettársát, aki elvérzett – közölte a Pest Vármegyei Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

Nők bántalmazása: Vádat emeltek egy férfi ellen, aki hagyta elvérezni élettársát
A kapcsolat során a férfi egyre jobban uralkodni akart a nő felett, amit részben fenyegetésekkel, részben bántalmazásokkal ért el (képünk illusztráció)
Fotó: Pexels

A Szigetszentmiklósi Járási Ügyészség vádirata szerint az elkövető és a sértett nő élettársként élt együtt Dunaharasztin. A kapcsolat során a férfi egyre jobban uralkodni akart a nő felett, amit részben fenyegetésekkel, részben bántalmazásokkal ért el. 2021 decemberére a sértett már számos, nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett el az elkövetőtől, de nem fordult a rendőrséghez.

Azt írták, hogy december 2-án ismét vita alakult ki köztük, amikor a férfi legalább háromszor megütötte a nőt, akinek a lábán ugyanekkor egy szúrt sérülés is keletkezett, amely erősen vérezni kezdett.

A sértett maga hívta a mentőket.

A diszpécser telefonon adott utasításokat a sértettnek a sérüléssel kapcsolatos elsődleges teendőkkel kapcsolatban. Az elkövető maga is beszélt a diszpécserrel, aki elmondta neki, mit tegyen a vérzés csillapítására. A férfi azonban csak egy rövid ideig vett részt a sértett ellátásában, majd elment. Rövid időre ugyan visszatért, de már nem segített az egyre gyengülő nőnek, és autóval elhajtott.

Mire az elkövető ismét visszatért, a nő már nem lélegzett, és a mentők sem tudták újraéleszteni.

A vérveszteség miatt veszítette életét, ami jó eséllyel elkerülhető lett volna, ha időben szoros nyomókötéssel látták volna el a sebét – áll a vádiratban. A Szigetszentmiklósi Járási Ügyészség az elkövető ellen kapcsolati erőszak bűntette, és halált okozó segítség nyújtás elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat.

Ha veszélyben érzi magát, vagy segítségre van szüksége hívja a NANE segélyvonalát a +36 80 505 101-es számon. 

Kapcsolódó írásaink