Belföld

Erőszakos nemi közösülés vádja a Jobbikban

Az egyik alelnök élettársával erőszakoskodhattak. Jakab Péter hetek óta próbálja eltussolni a megdöbbentő esetet - írta meg a Bors, de ezt a Jobbik kategorikusan cáfolja. Többen is botrányosan lerészegedtek a bűncselekmény napján. Akár 8 évet is kaphat az elkövető.

Erőszakos nemi közösülés vádja a Jobbikban
A Borsonline szerint Jakab Péter mindent elkövetett, hogy a botrányos esetet eltussolják
Fotó: MH/Purger Tamás

A lap által megkérdezett jogi szakértők szerint a megvalósult bűncselekmény erőszakos nemi közösülés kísérlete. Az áldozatot, egy 24 éves hölgyet jobbikos politikusok felcsalták és bezárták egy szobába, majd a tettes levetkőzött és fizikai erőfölényét kihasználva próbálta őt megerőszakolni - írta meg a lap.

Az áldozat a történtek után elmenekült a helyszínről, miközben azonnal hívta élettársát, Szilágyi Györgyöt, a Jobbik alelnökét. Aki néhány nappal később a Parlament épületében személyesen szóvá is tette a történteket Jakab Péter pártelnöknek és kabinetfőnökének, Molnár Enikőnek.

A legújabb információk szerint a Jobbik politikusai közül többen is botrányosan lerészegedtek a bűncselekmény napján.

A Bors cikke szerint a kínos bűncselekményt hosszú hetek óta próbálja eltussolni a Jakab-féle vezetés, bár az erőszakot elszenvedő hölgy beadvánnyal fordult a Jobbik etikai bizottságához, az ügy kivizsgálását, a tettes megbüntetését követelve. Miután állítása szerint nem történt semmi, az áldozat az ügyben később hivatalos feljelentést is tett. A lap úgy tudja, hogy az ügyben máris megkezdődött a nyomozás.

Időközben megszólalt a nemi erőszakkal kapcsolatban több jobbikos politikus. 

Jakab Péter a Facebook-oldalán megosztott bejegyzésében annyival kommentálta a történéseket, hogy „Hazudnak!”.

Ezzel szemben Szilágyi György megerősítette a Telexnek, hogy a történet igaz abban a formában, ahogyan a lapokban megjelent. Azt is elmondta, jó ideig valóban nem indult belső vizsgálat a pártban az esettel kapcsolatban, hiába kezdeményezte ő magánbeszélgetéseken, hogy foglalkozzon ezzel az elnökség.

 „Még csak elnökségi ülés sem volt december óta” – mondta.

Sokat mondó volt Apáti István, a Jobbik egyik korábbi alelnökének a nyilatkozata, aki Szexuális terror Szatmárban” címmel posztolt az Instagramon.

A ma már a Mi hazánkban politizáló Apáti nyíltan fogalmazott. Szerinte ki kell derülnie, hogy „Kocsord csúfosan megbukott egykori polgármesterének, Földi Istvánnak mi köze van a történtekhez?  Földinek Jakab Péterrel együtt nyilatkoznia kell arról, hogy a „szatmári fitness hétvége emlékei” közül mit tudnak felidézni? Földi nőt, vagy férfit megtámadott-e ekkor? Igen, vagy nem?”

A bejegyzésben szereplő Földi István, akit Apáti lényegében nyilvánosan meggyanúsított a nemi erőszakkal, Jakab Péter egyik legfontosabb politikustársa. Az egyesült baloldal, így Gyurcsányék országgyűlési képviselőjelöltjeként indult április 3-án.

A Mi Hazánk jogi segítséget és védelmet ajánl a megtámadott nőnek

Apáti pénteken bejelentette, hogy a Mi Hazánk Jogi segítséget és fizikai védelmet ajánl a Jobbik rendezvényén megtámadt nőnek. Apáti szerint a felelősség Jakab Pétert is terheli, mert, mint a Mi Hazánk alelnöke elmondta, a Jobbik-elnök megpróbálta eltussolni a botrányt, és párttársát is erre kívánta rábírni.

Ezzel Jakab Péter valószínűleg hivatalos személy által megvalósított bűnpártolást követett el, ami 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető, egyben kizárja az országgyűlési mandátum birtoklását – mondta Apáti az MTI közlése szerint.

A Jobbik elismerte: etikai és fegyelmi eljárás folyik a pártban nemi erőszak ügyében

A Jobbik a lapunkhoz eljuttatott közleménybe „aljas, habonyi hazugságokkal teletűzdelt lejáratási kísérletnek nevezte, amely a tisztújításra van időzítve”. 

A párt állítása szerint: a valóság az, hogy a Jobbik és annak etikai és fegyelmi bizottsága az ügy kivizsgálását a beadvány megérkezése után azonnal elindította, és erről a beadványozót is értesítette.

A párt szerint aljas hazugság ennek ellenkezőjét állítani, és ígérik, hogy az információkat nyilvánosságra hozó lap ellen pert indítanak majd. 

Kapcsolódó írásaink