Bulvár

Ezzel az étrenddel fogyott Adele 40 kilót

Az énekesnő példája nők százezreit inspirálja

Nem kell semmilyen csodaszer és még varázslat sem, csupán egy tudatos, éhezésmentes étrend, amihez konzekvensen ragaszkodunk: ez Adele nagy fogyásának titka.

Ezzel az étrenddel fogyott Adele 40 kilót
Adele brit énekesnő
Fotó: AFP/Frederic J. Brown

Bár a Grammy-díjas díva közel 40 kilótól szabadult meg, a jókedvéből és a humorából semmit sem vesztett, ez pedig nem véletlen: nem egy önsanyargató, szigorú étrenddel érte el álmai alakját, hanem egy olyan diétával, amiben nem kell magától megvonnia a kedvenc ételeit.

A kulcsszó a Sirtfood-diéta, amely a sirtuinokról kapta a nevét. Ezek azok az egyes ételekben megtalálható anyagok, amik beindítják a zsírégetést, miközben még el is telítenek: olyan, mintha rávennék a szervezetet arra, hogy kapcsolják be a fogyás gombot – írja a life.hu.

Adele étrendje két szakaszból állt: az első szakaszban (1-7. nap) kalóriamegszorítás van, sok zöldséges turmix fogyasztásával és kevés szilárd étellel. A második szakaszban (8-21. nap) pedig napi 3 főétkezés van és egy zöld turmix. Fontos a sirtuin-aktiváló ételek fogyasztása, mint a kelkáposzta, rukkola, zöld tea, vörösbor, hajdina, dió, kurkuma, petrezselyem, eper, vöröshagyma, olívaolaj és az étcsokoládé.

Mintaétrend:

Reggeli: zöld turmix

  • 75 g kelkáposzta
  • 30 g rukkola
  • 5 g petrezselyem
  • fél citrom leve
  • 1 zöld alma
  • 1 teáskanál matcha por
  • 150 ml víz

Ebéd: hajdinás csirkemell rukkola salátával

  • 100 g grillezett csirkemell
  • 60 g főtt hajdina
  • rukkola
  • vöröshagyma
  • petrezselyem
  • öntet: 1 evőkanál extra szűz olívaolaj és egy kanál citromlé

Főzzük meg a hajdinát, pirítsuk meg a hagymát egy kis olajon, és keverjük össze őket a petrezselyemmel és a rukkolával. A csirkemellet kevés olajon grillezzük meg, majd öntsük nyakon az öntettel.

Uzsonna

  • 1 kocka 85%-os étcsokoládé
  • 1 csésze zöld tea

Vacsora: lazac spenótos kelkáposztás körettel

  • 120g lazacfilé
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • kelkáposzta
  • fokhagyma
  • egy csomag spenót

Kis olajon pirítsuk meg a fokhagymát és a spenótot. Grillezzük meg a lazacot és pakoljuk rá a spenótot. A kelkáposztát főzzük meg, kicsit pirítsuk meg és fűszerezzük.

Nasi

  • 100 gramm friss eper

Kapcsolódó írásaink