Bulvár
Kim Kardashian esküszik erre a levesre
Ez lett a hollywoodi sztárok kedvence

Kim Kardashian, a formás idomok királynője, aki a divatvilág mellett az egészséges életmód terén is trendet teremt, most egy új szenvedélynek hódol. És nem, nem a legújabb kínzó diétáról van szó – Kim most egy titkos fegyvert hozott be a napi rutinjába: a Miso levest!
Kim Kardashian is erre a levesre esküszik! Karcsúsító nedű a tengerből
Bár a Miso leves a japán konyha egyik legismertebb fogása, mostanra a sztárok titkos karcsúsító fegyverévé vált. Kim Kardashian, aki mindig odafigyel arra, hogy mit eszik, egy interjúban elárulta, hogy rendszeresen fogyasztja ezt a tengerparti ízekkel teli, egészséges levesfélét. De vajon miért van ennyi hype körülötte?
Ez a leves nemcsak finom, hanem elképesztően egészséges is!
A titka az egyszerű összetevőkben rejlik, melyek rengeteg jótékony hatással bírnak a testünkre. Képzeljük el, hogy egy pohárnyi finom, sós, umami ízű levesben egy adag antioxidánst, probiotikumot és vitaminokat kapunk. Nem csoda, hogy Kim Kardashian is rendszeresen eszi!
1. Segít a méregtelenítésben
A Miso leves egyik legfontosabb összetevője a fermentált szója, amely tele van jótékony baktériumokkal. A probiotikumok segítenek az emésztésben, serkentik az anyagcserét, és javítják a bélflóra egészségét. Tehát a Miso leves nemcsak egy finom étkezés, hanem igazi méregtelenítő csodaszert kínál a testnek!
2. Könnyed és alacsony kalóriás
A Miso leves, ha nem visszük túlzásba a fűszerezést, rendkívül alacsony kalóriatartalmú, így ideális azoknak, akik nem szeretnének sokat, de szeretnének jót enni. Egy tálka leves máris telítettségérzetet ad anélkül, hogy megterhelné a gyomrunkat.
3. Erősíti az immunrendszert
A tenger és a szója kombinációja igazi immunerősítő hatást gyakorol a testre. A Misoban található ásványi anyagok és vitaminok segítenek abban, hogy a bélflóra, a bélfal és az emésztőrendszer a legjobb formáját hozza. Így nemcsak a külsőnk lesz csúcs, hanem a belsőnk is erősebb!
4. Karcsúsító hatás
Mivel a Miso leves alacsony kalóriájú, ugyanakkor gazdag tápanyagokban, ideális fogyókúrás étel lehet. A tenger gyümölcsei, mint a kombu alga, tele van jóddal, ami serkenti az anyagcserét, és segíti a zsírsejtek gyorsabb lebontását.
Hogyan készítsük el otthon?
Nem kell sztárséfnek lenni ahhoz, hogy elkészítsük a Miso levest. Az alábbi receptet bárki könnyedén követheti!
Hozzávalók:
- 1 liter víz
- 2 evőkanál miso paszta (kapható ázsiai boltban vagy bio boltokban)
- 1 marék kombu alga (tengeri alga)
- 2 evőkanál szójaszósz (opcionális, de növeli az ízélményt)
- 1-2 darab újhagyma, felkarikázva
- 1 evőkanál szezámmag (opcionális, de különlegesebb ízt ad)
- 100 g tofu, kockázva
Elkészítés:
Egy közepes fazékban forraljuk fel a vizet. Ha kész, adjuk hozzá a kombu algát. Egy kis tálban keverjük el a miso pasztát egy kis vízzel, hogy sima keveréket kapjunk. Amikor már forr a víz, adjuk hozzá a miso keveréket, majd jól keverjük el, hogy ne maradjon csomós. Ha szeretnénk, öntsünk bele egy kis szójaszószt, és adjuk hozzá a felkarikázott újhagymát és tofut. Főzzük egy pár percig, amíg a tofu teljesen megfő. Szórjuk meg szezámmaggal, és máris kész a legfinomabb, legkarcsúsítóbb tengerparti leves – írta meg a Life.