Bulvár
Verstappen reggelije: kása bogyós gyümölcsökkel
Egy autóversenyzőnek is más az étrendje egy sima hétköznapon, mint egy olyan hétvégén, amikor verseny is van

Nem mindegy, hogy mit eszik egy atléta, és az sem, hogy mikor, és ha hiszi, ha nem, egy autóversenyzőnek is oda kell figyelnie a súlyára, az erőnlétére, az étrendjére.
Legyen szó bármilyen sportolóról, a mozgás és az étkezés kulcsfontosságú. Nem véletlenül állnak táplálkozási szakemberek, dietetikusok, sportorvosok minden csapat vagy egyéni sportoló mögött, hiszen a jól megtervezett és összeállított étrend nélkül az edzés mit sem ér. Egy autóversenyzőnek ráadásul nemcsak arra kell odafigyelnie, hogy mit visz be a szervezetébe, hanem arra is, hogy sem izomban, sem pedig zsírban ne gyarapodjon, hiszen minden plusz dekagramm lassíthatja az autót.
A négyszeres világbajnok, holland Max Verstappen sokak szerint olyan, mint egy gép, aki céltudatos, eltökélt és magabiztos, jelenleg pedig uralja a száguldó cirkusznak is gyakran hívott Forma–1-es versenysorozatot. Sokan kérdezik, hogy mi lehet a sikerének titka, nos ha ezt pontosan megfejteni, vagy egyszerűen megválaszolni nem is lehet, az biztos, hogy az étkezésnek nála is döntő szerepe van a felkészülésben!
Miért fontos egy F1-es versenyző étkezése?
A Red Bull pilótáinak, így Max Verstappennek is olyan étrendet kell követnie, hogy kibírják az extrém fizikai megterhelést, amit a nem ritkán kétórás versenyek megkövetelnek. Az egyik legnehezebb, szingapúri nagydíjon például három-négy kilót is fogynak a futam végére, pusztán azzal, hogy megizzasztja őket az elképesztően magas páratartalom és hőmérséklet. A megterhelés pedig nemcsak fizikailag, hanem szellemileg is nagy, ugyanis minden pillanatban résen kell lenniük a versenyzőknek, akik 300 km/h feletti tempóval száguldoznak a pályán, néha szűk falak között.
Mit eszik egy Forma–1-es pilóta? Mit eszik Max Verstappen?
Akárcsak a legtöbb sportolónál, egy autóversenyzőnek is más az étrendje egy sima hétköznapon, mint egy olyan hétvégén, amikor verseny is van. A F1-es pilóták számára a vasárnap, azaz a versenynap a legfontosabb, ilyenkor háromszor étkeznek, egészen színes-ízletes ételek kerülnek a tányérjukra a futam napján.
- Reggeli: Kása bogyós gyümölcsökkel, banánnal, dióval, mézzel édesítve.
- Ebéd: Előételnek saláta, főfogásként csirkemell, paradicsom salsa és főtt zöldségek. Gyümölcs desszertnek.
- Vacsora: Előételként paradicsomleves, majd grillezett hal, édesburgonya és saláta, desszertnek pedig joghurt.