Bulvár

Lagzi Lajcsi a szabadulása után is tovább sajnáltatja magát

Lagzi Lajcsi egyből jobban lett, ahogy kiengedték a börtönből, de állítólag még mindig csak pépeset tud enni – számol be róla az Origo.

Lagzi Lajcsi a szabadulása után is tovább sajnáltatja magát
Galambos Lajos, azaz művésznevén Lagzi Lajcsi „reintegrációs őrizetben” van a saját birtokán
Fotó: Facebook/Lagzi Lajcsi

Lagzi Lajcsit 14 hónap után kiengedték a börtönből, jelenleg „reintegrációs őrizetben” van a saját birtokán – ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a családjával lehet, és a kertjében is szabadon mozoghat. A döntés óriási felháborodást keltett, miközben a trombitás továbbra is csak panaszkodik, sajnáltatja magát rejtélyes betegsége miatt, amire hivatkozva a további börtönbüntetést is megúszta.

„Nekem gyomorműtétre van szükségem, amelynek a feltételei a reintegráció alatt teljesülni tudnak. A BV-s körülmények között a legjobb szándék és akarat ellenére sem volt erre lehetőség, mert ehhez kapcsolódnia kell egy másik beavatkozásnak is. Ehhez hosszabb idő kell, és nyilván én szeretném ezt olyan orvosi csapatra bízni, akiket már korábbról ismerek” – nyilatkozta a Borsnak Lagzi Lajcsi, akit egyébként rántott hússal várt haza a család, holott a börtönben állítólag csak pépesített ételt tudott enni.

„Persze, hogy ilyenkor az embert mindenfélével várják haza, ami kedves neki, de én semmit ne tudtam enni ezekből... Ugyanazt tartom, amit odabent. Ez azt is jelenti, hogy minden reggel fél öt és öt között felébredek, és csak nézek ki a fejemből. Az étkezés tekintetében is ugyanaz van. Inkább a levesek híg részét fogyasztom. Megtanultam ezzel együtt élni, hiszen már a bevonulásom előtt is így ment. Éppen ezt szerettem volna rendezni, de végül is jól elvagyok vele” – magyarázkodott a mulatós zenész.

Lagzi Lajcsi egyébként egyből jobban lett, ahogy kiengedték. „A COPD egy krónikus tüdőbetegség, ami azért érint nagyon, mert a trombita eleve abnormális módon veszi igénybe a tüdőt. A szakorvos tanácsa az volt, hogy egyáltalán ne trombitáljak. Meg kell hogy mondjam, hogy ebben a 14 hónapban kényszerűségből elviseltem a hiányát, de amint hazajöttem, az első dolgom volt, hogy a hálószobában belefújtam a hangszerbe.

Jól megszólalt… Egyébként, bár ez a betegség nem gyógyítható, az értékeim javultak. Jobb állapotban távoztam a börtönből, mint amilyenekkel bementem” – mondta.

Kapcsolódó írásaink