Bulvár

Ennyibe kerül Harry herceg és Meghan Markle kastélyának fenntartása

A hercegi pár a kaliforniai Montecitoban él

Harry herceg és Meghan Markle évekkel ezelőtt vettek egy kastélyt, aminek a fenntartása nem olcsó – írja az elle.hu.

Ennyibe kerül Harry herceg és Meghan Markle kastélyának fenntartása
Harry herceg és Meghan Markle
Fotó: AFP/Anadolu/Emmanuel Osodi

2020-ban hagyta el az Egyesült Királyságot Harry herceg és Meghan Markle. Eleinte Kanadában éltek, majd egy barátjuk otthonában töltöttek el pár hónapot, csak ezután találták meg a jelenlegi otthonukat Kaliforniában, Montecitóban.

A bennfentesek szerint ez egy nagyon csendes környék, ahol számos híresség él. Elzártak a birtokok, így könnyen el lehet rejtőzni a fotósok szeme elől. Az 5,4 hektáron található kastélyban minden van, amire bárkinek szüksége lehet.

A házban kilenc hálószoba és 16 fürdőszoba található, emellett van benne könyvtár, iroda, gyógyfürdő, edzőterem, játszószoba és borospince. Tartozik hozzá még teniszpálya, teaház, gyerekház, medence és garázs, amelyben öt autó fér el. A hatalmas ház fenntartása a szakértők szerint jelentős összegekbe kerül évente.

Szakértők szerint a kastély mintegy 14 millió dollár (12 millió GBP) értékű, a hercegi párnak pedig viszonylag nagy személyzete lehet, nagyjából 10-15 fő között. Szükség is van rájuk, hiszen rendben kell tartani a kertet, emellett a takarítás sem egyszerű. Az alkalmazottak fizetése ilyen létszám felett már jelentős költség, ehhez adódnak hozzá az adók, a közüzemi számlák és az egyéb kiadások. Ez összesen több százezer font lehet évente, amely alaposan megterheli a házaspár kasszáját.

Harry hercegnek és Meghannak azonban nem kell aggódniuk a fenntartás miatt. Harry herceg jelentős befektetési alapokat örökölt évekkel ezelőtt. Meghan Markle pedig szintén rendelkezik saját vagyonnal. Emellett szerződést kötöttek a Netflixszel, és hamarosan indul Sussex hercegnéjének a saját webshopja is.

Kapcsolódó írásaink