Bulvár

Egyre kétségbeesettebb III. Károly király: mindennél jobban vágyik erre

Ez az egyetlen ok, ami miatt III. Károly király sosem szakítaná meg a kapcsolatot Harry herceggel

III. Károly király és Harry herceg között még vannak problémák, de az uralkodó mindenképpen tartani szeretné a kapcsolatot a fiával – írj az elle.hu.

Egyre kétségbeesettebb III. Károly király: mindennél jobban vágyik erre
Harry, Meghan és III. Károly király
Fotó: AFP/POOL/Richard Pohle

Az utóbbi években igazán feszült volt a kapcsolat III. Károly király és Harry herceg között. Sussex hercege csak pár alkalommal utazott az Egyesült Királyságba, az uralkodó pedig egyszer sem látogatta meg a fiát és a családját az Egyesült Államokban. Ennek ellenére nem szeretné vele teljesen megszakítani a kapcsolatot, erről a szakértők beszéltek.

III. Károly király ezért szeretné tartani a kapcsolatot Harry herceggel

2020-ban lépett ki a brit királyi családból Harry herceg, azóta csak párszor látogatta meg a rokonait. Közben megjelent a Meghan Markle-lel közös dokumentumsorozata, illetve a könyve, ezek csak mélyítették a korábbi konfliktusokat. III. Károly király betegsége sem hozta egymáshoz közelebb a családtagokat. Ennek ellenére III. Károly király szeretne kibékülni a fiával, a kapcsolatot pedig semmi esetre sem akarja megszakítani.

A BBC királyi tudósítója, Jennie Bond beszélt erről, elárulta, hogy van egy tényező, amely miatt III. Károly király mindig beszélni fog a fiával.

„Az unokák nagyon megmozgatják a szívet. Kis emberek, akik a vérvonalad részei, és semmi közük a családi veszekedésekhez és feszültségekhez. Teljesen ártatlan apró kölykök, akik megérdemlik, hogy ismerjék és szeressék a nagyszüleiket. Így el tudom képzelni, hogy a király nagyon szeretné megismerni Archie-t és Lilibetet, és emlékeket teremteni számukra. A gyerekek a legmeggyőzőbb kapocsként szolgálhatnak Károly és Harry között, és mindkettőjüket meggyőzhetik a megbocsátásról.”

Egy másik király szerző, Ingrid Seward is hasonló információkat árult el a Mirror nevű lapnak. Elmondta, hogy III. Károly király számára a család mindig is fontos volt, hiszen gyerekként a szüleinek sok elfoglaltsága volt, ezért nem tölthetett velük annyi időt, amennyit szeretett volna. Felnőttként ezen szeretett volna változtatni, pont ezért tölti el szomorúsággal a kialakult helyzet.

Ez az oka annak, hogy soha nem fogja megszakítani a kapcsolatot Harryvel. Nem akar FaceTime kapcsolatot a fia gyermekeivel. Meg akarja ismerni őket, és részt akar venni az életükben, amíg még elég fiatalok ahhoz, hogy tanulhassanak a bölcsességéből. A rákos megbetegedése még sürgetőbbé tette számára, mivel tudja, hogy nem lesz örökké a közelben.

A szakértők szerint III. Károly király szívesen töltene több időt Harry herceg és Meghan Markle gyermekeivel. Ez az oka, hogy a hercegi pár meghívást kapott Balmoralba. Arról azonban nem érkezett hír, elfogadták a meghívást vagy sem.

Kapcsolódó írásaink