Bulvár

III. Károly szeretne kibékülni

Így gyakorol nyomást Harry hercegre

III. Károly király sürgeti Harry herceget, hogy mihamarabb vásároljon ingatlant az Egyesült Királyságban, így több időt tölthetne unokáival, és ez a testvérek közötti viszály rendezéséhez is hozzájárulhatna – írja a life.hu.

III. Károly szeretne kibékülni
III. Károly a Royal Ascot első napján a berkshire-i Ascot versenypályán
Fotó: NorthFoto

Egy királyi szakértő szerint Harry és Vilmos közel állhatnak ahhoz, hogy az uralkodó apjuk hatására rendezzék feszült kapcsolatukat.

Tom Quinn királyi szakértő és író szerint Sussex hercegét arra próbálja rávenni az apja, hogy mihamarabb találjon egy brit ingatlant, amely lehetővé tenné III. Károly királynak, hogy több időt töltsön unokáival, Archie-val és Lillibettel. Quinn továbbá utalt arra is, hogy ennek hatására a testvérek közötti feszültség is enyhülhetne. Ugyanakkor kétségeit fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy Meghan Markle elkísérné-e férjét Angliába.

Úgy tűnik, a király szeretne több időt tölteni az unokáival, ezért kéri Harry herceget, hogy minél hamarabb vásároljon egy ingatlant Angliában.

III. Károly nyomást gyakorol Harry-re, hogy ezt mielőbb tegye meg, mert mérges, hogy eddig csak videóhívásokon keresztül tarthatta a kapcsolatot az unokáival. Ezt nagyon utálja. Vilmos és Katalin gyermekei a hétvégéket velük töltik Highgrove-ban. Ha lenne ott házuk Harry gyermekei könnyen átugorhatnának. Így elkerülhető lenne a Meghannel való találkozás és a gyerekeket egy-két hét után vissza lehetne vinni az Egyesült Államokba – magyarázza Tom Quinn.

A fenti információk ellenére Harry élete egyértelműen az Egyesült Államokhoz kötődik, legutóbb még az amerikai állampolgárság megszerzéséről is említést tett. A Good Morning America interjúban William Reeve műsorvezető kérdezte Harry-t, hogy gondolkodik-e az amerikai állampolgárság megszerzésén. Harry erre így válaszolt:

Amerikainak érzem-e magam? Nem... nem tudom, hogy érzem magam. Az amerikai állampolgárság gondolata felmerült bennem, de jelenleg nem prioritás számomra.

Bárhogyan is dönt az ingatlanvásárlással kapcsolatban Harry herceg, arra kevés esély van, hogy Meghan vele tart majd Angliába. A hercegné nem ment el III. Károly tavaly májusi koronázására és nem kísérte el férjét az idei Invictus Games rendezvényre sem. Omid Scobie író szerint Meghan azért kerülte a visszatérést, hogy távol maradjon a „királyi udvar szappanoperájától”.

Kapcsolódó írásaink