Belföld

Újabb adósságrendezés jöhet

„Tétényi Éva ne okozzon több kárt Esztergomnak!”

Kifizeti a szálloda- és mélygarázsépítő cégnél fennálló, 72 millió forintos tartozását Esztergom, elkerülendő az újabb adósságrendezést – adtuk hírül a képviselő-testület májusi döntése után.


Akkor Tétényi Éva polgármester azzal érvelt, nem akarja a közvagyont egy használhatatlan építményre pazarolni, a Fidesz-frakció mégis a tartozás megfizetése mellett döntött, mondván, ugyan a város kárigényét érvényesíteni kell, ám ezt a bíróság által meghatározott korábbi adósságrendezésbe nem lehet beszámítani.

„A még fennálló adósság rendezése Esztergom elemi érdeke” – közölte akkor az Esztergomi Kerekasztal, s felszólították a város vezetését, biztosítsa az intézkedések átláthatóságát.

A civilszervezet – amelynek tagjai a város prominens képviselői –, emlékeztetett: az állam mintegy 24,6 milliárd forintnyi adósságot vállalt át, „viszont továbbra sem tudjuk, milyen módon történik meg a még hátralevő adósság rendezése”. Megjegyezték, bíznak benne, a döntéshozók „az adósságrendezést kellő komolysággal fogják végezni az önkormányzati választásokig”. Úgy látszik, a kerekasztalnak csalódnia kell, mert a múlt héten kiderült, hogy a testületi döntés ellenére a mélygarázsépítő cégnek az önkormányzat nem utalta át szeptember 30-ig a 2010. évi adósságrendezés utolsó részletét. Ezért a Giegler Kft. vezetője újabb adósságrendezési eljárás megindításáról értesítette a polgármestert.

„Tétényi Éva nem képes megbirkózni a város irányításával” – reagált a hírre lapunknak György Róbert, a Fidesz helyi szervezetének elnöke, hozzátéve, az újabb csődeljárás következményeként a város elesne az uniós fejlesztési forrásoktól. A helyi Fidesz arra kéri Tétényit, „erre a hátralévő egy hétre már ne okozzon több kárt az esztergomiaknak”. Hangsúlyozta, az, hogy a polgármester nem tartja be a bíróság által kijelölt határnapokat az adósságok rendezésében, tetemes többletköltséggel jár, amelynek összege csak az idén megközelíti a százmillió forintot, négy év alatt pedig több százmillióra rúg. „Tétényi Éva csődeljárástól csődeljárásig vezeti a várost” – állapította meg György Róbert.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom