Belföld

Tovább enyhítenék a szakostanár-hiányt

Kémia és fizika

A Klebelsberg Képzési Ösztöndíj Program keretében eddig mintegy kétezer pedagógia szakos hallgató vállalta, hogy az oklevél megszerzése után állami fenntartású köznevelési intézményben fog tanítani, s jelenleg a programban 128 kémia és 136 fizika szakos ösztöndíjas van – közölte Rétvári Bence, a humántárca parlamenti államtitkára egy írásbeli kérdésre adott válaszában.

Hozzátette, a 2013 szeptemberében tanulmányaikat megkezdő ösztöndíjasok közül sokan már idén szeptemberben pedagógusként fognak dolgozni. A szakos tanárhiánnyal kapcsolatban az államtitkár azt hangsúlyozta, az intézményrendszerben folyamatosan változik a pedagógusok száma, hiszen év közben is üresednek meg állások, és töltik be őket, így a létszámot megmondani nem lehet, de a tankerületi központok összefogással, egymást segítve mindent megtesznek a személyi feltételek biztosításáért.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom