Belföld

Tétényi Éva „beidézte” a jelölteket

Esztergom hét polgármesterjelöltje közül négyen – Endrédy József, Körmöczi Miklós és Somfay György független, valamint Stámusz Andrea, a Jobbik jelöltje – közös levelet írtak tegnap Tétényi Évának, amelyben tájékoztatják a polgármestert arról, hogy az október 2-ra meghirdetett nyilvános vitán nem kívánnak részt venni.

Indoklásukban hangsúlyozzák, bár fontosnak tartják az ilyen rendezvényeket, ám úgy vélik, a Tétényi által szervezett fórum nem biztosítana egyenlő megszólalási feltételeket a jelölteknek. Sérelmezik, hogy hiába kértek tájékoztatást az esemény pontos körülményeiről – moderátor személye, időkeretek –, nem kaptak választ. Bírálják Tétényit amiatt is, hogy egyszerűen hírül adta a fórum megrendezésének tényét, ahelyett, hogy előzetesen egyeztetést kezdeményezett volna a megfelelő időpontról. „Ez olyan elegáns, európai és nem utolsósorban demokratikus megoldás lett volna, és nem egy diktátum kicsengésű közlemény, mint valamiféle bírósági idézés” – fogalmaznak. Azt javasolják, inkább majd a helyi televízió közvetítésével, egyenes adásban tartsanak egy fórumot, a kampány utolsó hetében, s a kérdéseket a választók tehessék fel, írásban. Megjegyzik, Romanek Etelka polgármesterjelölt (Fidesz–KDNP) megkeresésükre közölte, levelük tartalmával teljes mértékben egyetért. Gál Tamás független jelölt délután közleményben jelezte, elfogadja Tétényi meghívását.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom