Belföld

Nekiestek az ELTE vezetésének, mert nem harcol a genderszak megszüntetése ellen

Szél ombudsmanhoz fordul

Éles bírálatokat kapott ellenzéki megmondóemberektől az Eötvös Loránd Tudományegyetem vezetése, amiért közölte, „tudomásul veszi és tiszteletben tartja a döntést” a genderszak megszüntetéséről.

A Hír Tv-től elbocsátott Konok Péter szerint például az egyetem nyilatkozata „aljas, szolgalelkű, seggnyaló” volt. Amint azt megírtuk, egy rendeletmódosítás-tervezet alapján a jövőben nem indulhat képzés társadalmi nemek tanulmánya szakon. Jelenleg az ELTE-n és a CEU-n folyik ilyen mesterképzés. Az Emmi az előterjesztést azzal indokolta, hogy a genderszakon „végzettek iránti igény a magyar munkaerőpiacon nem mutatható ki”, Rétvári Bence államtitkár pedig azt írta, „a gender ugyanúgy egy ideológia, mint a marxizmus–leninizmus, és a liberálisok ugyanúgy tudománynak akarják láttatni, mint korábban a kommunisták a saját ideológiájukat”. Szél Bernadett, az LMP társelnöke tegnap bejelentette, ombudsmanhoz fordul a tervezett intézkedés miatt.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom