Belföld

Minden módon ösztönzik a gyerekvállalást

A kormányzat a következő években mindent meg kíván tenni azért, hogy megálljon a népesség három évtizede tartó csökkenése – mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyi államtitkára egy tegnapi konferencián.

Hangsúlyozta, azon dolgoznak, hogy a gyermekvállalás olyan érték legyen, amit az egész társadalom megbecsül. Felidézte a kormány családpolitikát érintő eddigi lépéseit, amelyek célja, hogy összeegyeztethetővé tegyék a munkát a családi élettel, biztosítsák a kisgyermekek napközbeni elhelyezését, a részmunkaidős foglalkoztatást. Kitért az idén júliusban életbe lépett új várandósgondozási rendeletre, amely lehetővé teszi, hogy szülésznők is végezhessenek várandósgondozást. Novák Katalin szerint ez a választás szabadságát adja az anyáknak.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom