Belföld

Esztergomban fogytán az idő az újabb csődeljárás elleni fellépésre

Fellebbezést nyújtott be a választási eredménnyel kapcsolatban a Jobbik Esztergomban.

Amíg a beadványról nem születik jogerős ítélet, addig nem alakulhat meg az új képviselő-testület, és nem történhet meg az önkormányzati hivatal átadás-átvétele sem. Holott sürgősen lépéseket kellene tenni az újabb csődeljárás megakadályozása érdekében. Amint arról már beszámoltunk, Tétényi Éva polgármester a képviselő-testület döntése ellenére nem intézkedett a mélygarázsépítő cég felé fennálló tartozás rendezéséről, s ez akkor derült ki, amikor a Giegler Kft. vezetője október elsején az újabb adósságrendezési eljárás megindításáról értesítette a hivatalt. Információink szerint a fellebbezés határideje október 22.

Romanek Etelka (Fidesz–KDNP), a polgármester-választás győztese tegnap azt írta Facebook-oldalán: „Jelenleg működésképtelen a hivatal, a napi munkavégzés is akadozik. Egyre kisebb a valószínűsége annak, hogy időben képes lesz megalakulni az új képviselő-testület, és hogy az adósságrendezési eljárást megakadályozzuk.” Romanek Etelka korábban közölte azt is, képviselőtársaival folyamatosan egyeztet arról, melyek lesznek az elsőként elvégzendő feladatok. „Ilyen többek között a közvilágítás teljes körű visszaállítása, a közterületek rendbetétele, a kötelező önkormányzati feladatok ellátásának újraszervezése. Ezek ugyanis attól függetlenül elvégezhetők, hogy pontosan, részleteiben ismernénk a város gazdasági helyzetét” – tette hozzá.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom