Belföld

Bővülhet a családok adókedvezménye

Novák Katalin: Tovább könnyítene a kormányzat a gyermekvállalás terhein

Több ezren vettek részt a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) által szervezett kétnapos fesztiválon, a budapesti Vasúttörténeti Parkban. A családokat számtalan program - kézműves foglalkozások, interaktív játékok, zenés, táncos és irodalmi előadások, valamint játszóház - várta. A szombati nap zártkörű volt, erre a NOE tagcsaládjai érkeztek, különvonatokkal.

noe
Ezrek vettek részt a NOE hétvégi fesztiválján (Fotó: Horváth Péter Gyula)

A többi program mellett agrárszakképző iskolák bemutatkozó standjain ismerkedhettek a szakmákkal, emellett nagycsaládos gazdák tapasztalatait is meghallgathatták. Székely Hajnalka, a NOE elnöke azt mondta, ezzel segíteni szeretnék a többségében vidéki nagycsaládosok gyermekeit a pályaválasztásban.

A rendezvényre - három gyermekével együtt - ellátogatott Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára is, aki hangsúlyozta, a „kormány valamennyi intézkedését az vezérli, hogy anyagilag is megerősítse a családokat, ez motiválta a rezsicsökkentést, a családiadókedvezmény-rendszer bevezetését és az iskolakezdés megkönnyítését”.

Az államtitkár arról is beszélt, hogy a 2015-ös költségvetés tervezésekor megvizsgálnák, miként lehetne tovább bővíteni a családi adókedvezmény rendszerét a kétgyermekes családok számára. Novák Katalin bízik abban, hogy minden család meg fogja érezni, hogy az új kormány megalakulása után létrejött önálló államtitkárság kifejezetten a családokért és a fiatalok érdekeiért dolgozik. Utalva a rendezvény mottójára úgy fogalmazott, családban élni jó, de a gyerekvállalás terhekkel is jár, amit szeretnének megkönnyíteni számukra.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom