Belföld

Bővül a honvédségi katasztrófavédelem: új eszközök mentéshez, szállításhoz

Hatékonyabb segítségnyújtás

Egymilliárd forintot meghaladó uniós támogatásból fejlesztik a Magyar Honvédség katasztrófavédelmi eszközparkját – közölte tegnap a Honvédelmi Minisztérium. A projekt a tervek szerint 1,35 milliárd forint uniós támogatás mellett, 1,74 milliárd forint teljes költséggel valósul meg.

A fejlesztésnek köszönhetően a honvédség még hatékonyabban és még magasabb színvonalon nyújthat segítséget a természeti katasztrófák – elsősorban árvíz – elleni védekezésben, valamint a károk felszámolásában – áll a közleményben. A projekt célja hozzájárulni az éghajlatváltozás hatásai miatt szükséges magasabb minőségű katasztrófavédelmi rendszer kialakításához, ezzel támogatva az érintett lakosság élet- és vagyonbiztonságának megerősítését. A fejlesztések a vízi és földi szállítási, földmunka, daruzási, műszaki mentési, áramellátási és tábori elhelyezési kapacitások megújítását és bővítését szolgálják, ezen képességekre minden katasztrófahelyzetben szükség lehet, ahol sérül és javításra, újjáépítésre szorul az infrastruktúra, illetve a lakosság otthona elhagyására kényszerül – mutatott rá a szaktárca. Tudatta azt is, a beruházás kedvezményezettje a Magyar Honvédség Anyagellátó Raktárbázis. A projekt a Széchenyi 2020 Program keretében valósul meg, és tervezetten 2019. december végéig befejeződik.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom