Belföld

Még egyszerűbb lett az online állampapír-vásárlás az államkincstárnál

A havi rendszeres megtakarítások esetén a kincstár automatikusan elvégzi a befektetést

A Magyar Államkincstár továbbfejlesztette az online felületeit, és a befektetések még egyszerűbb kezelése érdekében több új funkcióval bővült a WebKincstár és MobilKincstár alkalmazás, így már többek között lehetőség van a rendszeres befektetési megbízások rögzítésére is – közölte az államkincstár az MTI-vel pénteken.

Még egyszerűbb lett az online állampapír-vásárlás az államkincstárnál
Még egyszerűbb lett az online állampapír-vásárlás az államkincstárnál
Fotó: Facebook/Magyar Államkincstár

Az ügyfélkapus online számlanyitási szolgáltatás 2019-es bevezetése óta ma már a számlanyitások hetven százalékát, a megtakarításokkal kapcsolatos ügyeknek pedig közel kilencven százalékát interneten intézik az ügyfelek. A Magyar Államkincstárnak 940 ezer értékpapírszámlával, illetve Start-számlával rendelkező ügyfele van – jelezték.

Közölték: a WebKincstár és MobilKincstár felületein most bevezetett rendszeres befektetési megbízás rögzítésének lehetőségével például a havi rendszeres megtakarítások esetén a kincstár automatikusan elvégzi a befektetést, és nem kell minden alkalommal belépni a rendszerbe.

A kincstárban értékpapírszámlával rendelkező cégek számára bevezetett újdonság, hogy kettős aláírási jogosultsággal tudják kezelni online a befektetéseiket.

További új funkció, hogy egy QR-kód segítségével lehet a banki alkalmazásokon keresztüli átutalást teljesíteni. Az állampapír-vásárlást segítő információk, illetve dokumentumok is átláthatóbban és részletesebben érhetők el a felületeken.

A kincstár számára kiemelten fontos az ügyfelek és az itt kezelt megtakarítások védelme, rendszerei biztonságosak, de a világszerte tapasztalható fokozott adathalász-tevékenységekre tekintettel új biztonsági funkciókkal is bővült a WebKincstár és a MobilKincstár – emelték ki a közleményben. Például minden WebKincstáron rögzített terhelési tranzakciót egy SMS-ben kapott kóddal vagy pushüzenettel kell megerősíteni, és minden WebKincstár vagy MobilKincstár felületen rögzített terhelési tranzakcióról SMS- vagy pushértesítést küld a kincstár. Mindezek alapján a WebKincstár és Mobilkincstár továbbra is az egyik legmodernebb platform a hazai befektetési piacon – írták.

Kapcsolódó írásaink