Belföld

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat átvette a tolnai idősotthon fenntartását

Jónás Gergely szerint a hozzájuk érkező adományok és az önkéntesek munkája hozzájárul az ellátás színvonalához

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) július 1-vel átvette a tolnai idősotthon fenntartását – közölte a szeretetszolgálat kedden az MTI-vel.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat átvette a tolnai idősotthon fenntartását
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat egyik idősgondozója
Fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat/Majoros Árpád Csaba

A 42 férőhelyes intézmény ezentúl – a szintén a szolgálat által fenntartott szekszárdi idősotthon tagintézményeként – Gondviselés Háza Tolnai Idősek Otthona néven működik – írták közleményükben.

Az intézményt 2006-ban alakították ki a korábbi laktanya egyik legénységi épületéből. A 780 négyzetméter alapterületű épületben a lakókat egy-kétágyas szobákban helyezik el, az idősekről 18 dolgozó gondoskodik – tették hozzá.

A tájékoztatás szerint a város önkormányzata áprilisban döntött arról, hogy az otthon fenntartását át kívánja adni az MMSZ-nek azzal a céllal, hogy minél több, Tolnán élő idős embernek nyújtsanak biztonságos ellátást a lehető legmagasabb színvonalon.

A közleményben idézték Jónás Gergelyt, a szolgálat regionális ügyvezetőjét, aki azt emelte ki, hogy „a szeretetszolgálathoz érkező adományok és a jól működő önkéntes csoportok munkája jelentősen hozzájárul a színvonal biztosításához”.

Kapcsolódó írásaink