Belföld

Adorján Béla lett a Jobbik elnöke

Elnökhelyettessé a kongresszus Brenner Kolomant választotta

Adorján Bélát választották – egyedüli jelöltként, a leadott szavazatok 91 százalékával – a Jobbik-Konzervatívok elnökévé a párt szombati budapesti kongresszusán.

Adorján Béla lett a Jobbik elnöke
Adorján Béla, az új pártelnök azt hangsúlyozta, a tisztújítás során olyan időszakban hozott felelős döntést a tagság, amikor a legfőbb feladat a stabilitás megteremtése és a párt visszavezetése a néhány éve elhagyott útra
Fotó: Facebook/Adorján Béla

A tisztséget Adorján Bélán kívül Potocskáné Kőrösi Anita eddigi elnökhelyettes pályázta meg, de ő nem gyűjtötte össze a jelöltté váláshoz szükséges számú ajánlást. Gyöngyösi Márton eddigi elnök, aki a június 9-i európai parlamenti és önkormányzati választások éjszakáján még azt jelezte, tervei szerint újra versenybe száll az elnöki posztért, végül nem nyújtotta be az induláshoz szükséges szándéknyilatkozatot.

A megválasztását követő sajtótájékoztatón az új pártelnök – aki a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei közgyűlés tagja, Vásárosnamény önkormányzatának képviselője, népi iparművész – azt hangsúlyozta: a tisztújítás során olyan időszakban hozott felelős döntést a tagság, amikor a legfőbb feladat a stabilitás megteremtése és a párt visszavezetése a néhány éve elhagyott útra.

Adorján Béla szerint ez azt jelenti, hogy a Jobbik ismét az emberek mindennapi problémáival foglalkozik, határozott válaszokat adva a felmerülő kérdésekre, megerősítve a tagsággal való kapcsolatot, újraépítve a párt iránti bizalmat.

Az eseményen az is elhangzott: elnökhelyettessé a kongresszus – szintén egyedüli indulóként – Brenner Koloman országgyűlési képviselőt választotta. Továbbra is a Jobbik alelnöke marad Ander Balázs, Lukács László György, Z. Kárpát Dániel (mindhárman parlamenti képviselők) és Kvárik Anita, bekerült az elnökségbe Kesztyűs Attila és Révi Attila.

Kapcsolódó írásaink