Belföld

Karácsony Gergely mégis visszahívta Czeglédy Gergőt a BKK felügyelőbizottságából

A főpolgármester döntése nyomán a felügyelőbizottság az új Fővárosi Közgyűlés megalakulásáig öt taggal működik tovább

Karácsony Gergely főpolgármester – figyelemmel a felügyelőbizottsági tag személyére javaslatot tevő fővárosi képviselőcsoport kezdeményezésére – a fővárosi frakciókkal való egyeztetést követően visszahívta Czeglédy Gergőt a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) felügyelőbizottságából – tudatta a Főpolgármesteri Hivatal pénteken az MTI-vel.

Karácsony Gergely mégis visszahívta Czeglédy Gergőt a BKK felügyelőbizottságából
Karácsony Gergely visszahívta Czeglédy Gergőt a BKK felügyelőbizottságából
Fotó: AFP/Attila Kisbenedek

A közlemény szerint a BKK felügyelőbizottságának tagjait a Fővárosi Közgyűlés választja és hívja vissza, a közgyűlés azonban a nyári hónapokban nem tart ülést, így halaszthatatlan esetben a szervezeti és működési szabályzat szerint a főpolgármester jogosult a közgyűlés hatáskörébe tartozó egyes kérdésekben döntést hozni.

A főpolgármester döntése nyomán a felügyelőbizottság az új Fővárosi Közgyűlés megalakulásáig öt taggal működik tovább – közölte a hivatal.

Szerdán Wintermantel Zsolt, a Fidesz–KDNP fővárosi frakciójának vezetője sajtótájékoztatón szólította fel a főpolgármestert, hogy hívja vissza a BKK felügyelőbizottsági tisztségéből a korrupciógyanúba keveredett Czeglédy Gergőt, Óbuda-Békásmegyer alpolgármesterét.

A politikus arra hívta fel a figyelmet: a visszahívásról Karácsony Gergely saját hatáskörben, két közgyűlés között is határozhat. Amennyiben Karácsony Gergely nem lép, a fővárosi Fidesz–KDNP-frakció fogja kezdeményezni a rendkívüli közgyűlést – jegyezte meg Wintermantel Zsolt szerdai sajtótájékoztatóján.

Kapcsolódó írásaink