Belföld

„Karácsony Gergely hívja vissza Czeglédy Gergőt a BKK felügyelőbizottságából!”

A főpolgármester továbbra sem intézkedik

A Fidesz felszólította Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy azonnali hatállyal hívja vissza Czeglédy Gergőt a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) felügyelőbizottságából.

„Karácsony Gergely hívja vissza Czeglédy Gergőt a BKK felügyelőbizottságából!”
Karácsony Gergely, főpolgármester
Fotó: AFP/Attila Kisbenedek

A Fidesz budapesti szervezete azt írta szerdán a Facebook-oldalán, hogy Czeglédy Gergő, a BKK felügyelőbizottsági tagja, aki korábban Hagyó Miklós kabinetfőnöke volt és jelenleg Óbuda-Békásmegyer alpolgármestere, „előzetes letartóztatásban” van.

„De hol van ilyenkor Karácsony Gergely?” – tették fel a kérdést, hozzátéve: a főpolgármester ahelyett, hogy intézkedne, inkább tetoválásokkal pozőrködik és cinikus válaszokat küld a sajtó megkeresésére a botránnyal kapcsolatban.

Arra a kérdésre, hogy visszahívják-e a közpénzek ellenőrzését végző felügyelőbizottságból Czeglédy Gergőt, azt a lekezelő választ adta, hogy a közgyűlés nem ülésezik októberig – írták.

„Felszólítjuk Karácsony Gergelyt, hogy az szmsz-ben biztosított jogával élve azonnali hatállyal hívja vissza Czeglédyt a BKK felügyelőbizottságából! Amennyiben nincs bátorsága szembeszállni főnökével, Gyurcsány Ferenccel, akkor hívjon össze rendkívüli közgyűlést, ahol dönteni lehet a korrupcióval vádolt politikus visszahívásáról” – tudatták.

„Ha Karácsony Gergely erre is képtelen”, a Fidesz–KDNP fővárosi frakciója kezdeményezni fogja rendkívüli közgyűlés összehívását – áll a bejegyzésben.

Kapcsolódó írásaink