Belföld

Cser-Palkovics András megkövette a szövetségesét

A sajtóban nagy visszhangot kapott Cser-Palkovics Andrásnak, Székesfehérvár fideszes polgármesterének a helyi KDNP-t érintő tegnapi kijelentése. A városvezető az elhangzottakkal kapcsolatban levelet küldött Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesnek, a Kereszténydemokrata Néppárt elnökének. Az alábbiakban a levelet változtatás nélkül közöljük. A KDNP a Fidesszel szoros szövetségben, közös erővel tekint a jövőbe Székesfehérváron is - írta a KDNP honlapján, melynek tartalmát változás nélkül közöljük.

Cser-Palkovics András megkövette a szövetségesét
Cser-Palkovics András, Székesfehérvár újraválasztott fideszes polgármestere
Fotó: MH-archív/Hegedüs Róbert

Tisztelt Miniszterelnök-helyettes Úr!

A tegnapi napon, egy konferencia résztvevőjeként kaptam egy rövid kérdést a KDNP székesfehérvári szerepvállalására vonatkozóan, melyre sajnos egy túl sommás választ adtam, mely a sajtó kontextust nélkülöző és bántóan keretező tálalásában az Ön és a KDNP számára rosszul eshetett.

Pártjaink országos szövetségére való tekintettel is, valamint Székesfehérvár, mint a magyar kereszténység egyik bölcsőjének polgármestereként is sajnálom, ha esetleg Önt vagy a KDNP tagjait megbántottam, ez nem állt szándékomban. Ugyanakkor azon álláspontom mellett kiállok, hogy a KDNP egykor sokkal aktívabb szerepet vállalt a fehérvári közéletben és a közösségi életben, melyet meggyőződésem szerint újra fel kellene vállalni a helyi, regionális tagságnak és támogatóknak. Hiszen, hol máshol lehetne ezt méltóbban megtenni, mint a magyar keresztény államiság történelmi bölcsőjében?

Ezúton is megkövetem tehát Miniszterelnök-helyettes urat és a KDNP azon tagjait, akik a kereszténydemokrácia és a kereszténység értékeit méltón és aktívan igyekeznek képviselni. A következő napokban a sajtóban is meg fogom tenni ezt, lehetőségeim szerint helyreigazítva a mondandómat.

Biztosítani szeretném egyben Önt arról, hogy ha a KDNP megújítaná szerepvállalásának karakterét és mélységét Székesfehérvár közösségi életében, mindig partnerként számíthatnak rám!

Székesfehérvár, 2024. június 13.

Tisztelettel:

dr. Cser-Palkovics András

Kapcsolódó írásaink