Belföld

Választás 24: Gulyás Gergely szerint háború és béke között kell dönteni

A Miniszterelnökséget vezető miniszter kiemelte: Európa a II. világháború óta nem állt olyan közel a háborúhoz, mint most

"Sokan vannak most Európában, akik a háborúba bocsátkoznának, illetve a háború veszélyét növelnék" - fogalmazott Gulyás Gergely.

Választás 24: Gulyás Gergely szerint háború és béke között kell dönteni
Sára Botond, a Fidesz-KDNP józsefvárosi polgármester-jelöltje, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Ferencz Orsolya, a Külgazdasági és Külügyminisztérium űrkutatásért felelős miniszteri biztosa és Gyurákovics Andrea, a Fidesz-KDNP ferencvárosi polgármester-jelöltje (b-j) a Fidesz-KDNP országjáró fórumának józsefvárosi állomásán, a Polgárok Házában 2024. május 27-én
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Háború és béke között kell dönteni a június 9-i európai parlamenti (EP) választáson - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden este Budapesten, a Józsefvárosban, a kormánypártok országjáró fóruma előtt tartott sajtótájékoztatón.

Gulyás Gergely úgy fogalmazott: aki a kormánypártokra szavaz, az olyan képviselőket küld az Európai Parlamentbe, akik a béke mellett emelnek szót. Minden esetben a béke mellett fognak kiállni, akár kisebbségben, akár többségben - tette hozzá.

Az európai politikai kérdések mellett az önkormányzati választásoknak komoly belpolitikai tétje van, arról döntenek a választók, hogy kik irányítják majd az önkormányzatokat - közölte a miniszter.
Emlékeztetett rá, hogy a Józsefvárosban Kocsis Máté (Fidesz-KDNP) polgármestersége idején, 2009-2018 között rendkívüli fejlődés volt. Ehhez képest a most mögöttünk hagyott négy és fél évben a kerület közbiztonsága, köztisztasága jelentősen romlott, ismét megjelent a hajléktalanprobléma - emelte ki Gulyás Gergely.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint ez is azt mutatja, hogy milyen sokat tud hozzátenni egy felelős város -és kerületvezetés egy-egy közösség életéhez - jegyezte meg.
Arra is kitért, hogy a VIII. kerülethez hasonló a helyzet a Ferencvárosban is, ahol a korábbi években a polgári oldal által véghezvitt tömbrehabilitáció után a fejlődés lelassult.
A fórumon Gulyás Gergely mellett Sára Botond, a Fidesz-KDNP józsefvárosi polgármester-jelöltje, valamint Gyurákovics Andrea, a Fidesz-KDNP ferencvárosi polgármester-jelöltje ismertette részletesen a választások tétjét a hallgatósággal.

Kapcsolódó írásaink