Belföld

Kocsis Máté: A baloldalra leadott szavazatok a brüsszeli háborús központba kerülnek

A kormánypárti frakcióvezető szerint június 9-én olyan választás lesz Magyarországon, amely a biztonságról szól

Aki szűk három hét múlva a Fideszt támogatja, az a békére adja voksát, a baloldalra leadott szavazatok viszont a brüsszeli háborús központba kerülnek – jelentette ki a Fidesz országgyűlési frakciójának vezetője kedden, pártja országjáró kampánykörútjának gyöngyösi állomásán.

Kocsis Máté: A baloldalra leadott szavazatok a brüsszeli háborús központba kerülnek
Kocsis Máté, a Fidesz országgyűlési frakciójának vezetője (b) és Szókovács Péter polgármesterjelölt a Fidesz-KDNP országjáró fórumának gyöngyösi állomásán, a Mátra Múzeumban 2024. május 21-én
Fotó: MTI/Komka Péter

Rég volt ilyen, a választópolgárok talán nem is emlékeznek arra, hogy háború kérdésében kellett volna európai ügyekben szavazni, ám most ez történik – tette hozzá.

Szavai szerint az elmúlt két év orosz-ukrán konfliktusa és az ahhoz való európai bizottsági hozzáállás megmutatta, hogy az unió gyökeresen megváltozott: ma már nem a békét és jólétet garantálja, hanem a háború és visszaesés politikáját képviseli.

A Fidesz éppen ezért mondja, hogy változás kell Brüsszelben – hangoztatta.
„A brüsszeli elit, az európai nagy országok vezető politikusai mind-mind háborús pszichózisban vannak, olyan nyilatkozatokat tesznek, amelyek életveszélyesek, és veszélybe sodorhatják egész Európát” – fogalmazott.

Mindez a magyarokat talán azért is érinti jobban, mert a háború egy szomszédos országban zajlik és nem szeretnék, ha kiszélesedne, ha felelőtlen európai politikusok a harmadik világháború közelébe sodornák a kontinenst – mondta a frakcióvezető.

Kocsis Máté kifejtette: itthon, Magyarországon is ez a belpolitika viták fő témája, hiszen van egy világos állásponttal rendelkező kormányoldal, amely a béke pártján áll, míg vele szemben felsorakoztak azok a „jellemzően külföldről finanszírozott” pártok és politikusok, melyek, illetve akik finanszírozóik igényeinek megfelelően a háború oldalán állnak.

Így aki a választáson a Fideszt támogatja, az a békére adja voksát, a baloldalra leadott szavazatok viszont a brüsszeli „háborús központba kerülnek” – mondta, jelezve: a gyöngyösieket is arra kérik, hogy támogassák a békepárti jobboldali jelölteket, nem csupán az EP, de az önkormányzati választásokon is. Utóbbi esetében ugyanis nem mindegy: mely települések vezetése lesz a háború és melyeké a béke álláspontján.

Kapcsolódó írásaink