Belföld

Menczer Tamás: Magyarország békéjét folyamatosan meg kell védeni

Úgy véli, ha a magyar emberek támogatják a miniszterelnököt, akkor sokkal eredményesebben tud küzdeni

Magyarország békéjének és biztonságának megőrzése nem egy lezárt küzdelem. Ezt a pozíciót folyamatosan meg kell védeni, egyre nagyobb nyomás mellett – mondta a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója a Facebook-oldalán hétfőn közzétett videóban.

Menczer Tamás: Magyarország békéjét folyamatosan meg kell védeni
Menczer Tamás, a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója
Fotó: MTI/Vajda János

Menczer Tamás az M1 aktuális csatorna reggeli műsorának vendégeként úgy fogalmazott a videóban: a béke megőrzése „folyamatos küzdelem a miniszterelnöknek, a kormány tagjainak, a külügyminiszter úrnak, EP-képviselőknek”.

Menczer Tamás hangsúlyozta: a magyar miniszterelnök „egy nagy harcos” és „mindig kitart.” A magyar álláspontot, „az ország biztonságát és a békepárti pozíciónkat” azonban csak akkor tudja Brüsszelben megvédeni Orbán Viktor, „ha a magyar emberek ott állnak mögötte”.

A kormánypártok kommunikációs igazgatója felidézte, hogy Orbán Viktor kormányfő néhány nappal ezelőtt az országjárása keretében Solymáron találkozott emberekkel, és az ott tartott fórumon „világosan elmondta, hogy mi fog történni”.

„Lesz egy választás június 9-én. Az emberek az európai országokban hoznak egy döntést. Ezt követően egy héttel vagy néhány nappal később lesz majd Brüsszelben egy megbeszélés. A miniszterelnökök összejönnek, és mindenki viszi a hátizsákjában a választási eredményt. Ott leülnek az asztal köré, és megnézik, hogy mi is a helyzet” – magyarázta Menczer Tamás.

Hozzátette: ha a magyar emberek támogatják a miniszterelnököt, akkor „sokkal eredményesebben tud küzdeni”.

Kapcsolódó írásaink