Belföld

Navracsics Tibor: Az állam nem uralkodik, hanem szolgálja a polgárokat

A miniszter szerint sokak számára nyílik majd lehetőség arra, hogy sokkal egyszerűbben online úton intézzék az ügyeiket

A kormányablakok rendszere annak a gondolatnak a jegyében jött létre, hogy az állam nem uralkodik, hanem szolgálja a polgárokat és ezt a missziót országszerte sikerült teljesíteni – mondta közigazgatási és területfejlesztési miniszter kedden Kisbéren, ahol a helyi a kormányablak kétszázezredik ügyfelét köszöntötte.

Navracsics Tibor: Az állam nem uralkodik, hanem szolgálja a polgárokat
Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter
Fotó: MTI/Lakatos Péter

Navracsics Tibor hozzátette a rendszer 13 éve kezdett kiépülni az országban és a visszajelzések szerint az ügyintéző polgárok elégedettségével találkozott.

„Ugyanakkor az idei év egy új korszakot is jelent számunkra, hiszen a digitális állampolgárság program elindulásával maga a közigazgatás is egy új fázisba lép” – mondta a miniszter.

Navracsics Tibor szerint sokak számára nyílik majd lehetőség arra, hogy sokkal egyszerűbben online úton intézzék az ügyeiket, gyakorlatilag egy mobiltelefonnal a kézben, az arra letöltött alkalmazás segítségével.

A miniszter leszögezte, mindez a fejlődés nem értékeli le a kormányablakok szerepét, mivel számosan maradnak még azok, akik ragaszkodnak a személyes találkozáshoz.

Kapcsolódó írásaink