Belföld

Ismételten tanúként hallgatta ki Magyar Pétert az ügyészség

Kihallgatása előtt Magyar Péter nyilvánosságra hozott egy Varga Judit egykori igazságügyi miniszterrel folytatott magánbeszélgetést

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség az előtte folyamatban lévő büntetőügyben kedden ismét tanúként hallgatta ki Magyar Pétert – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) az MTI-vel.

Ismételten tanúként hallgatta ki Magyar Pétert az ügyészség
Magyar Péter
Fotó: MH-archív/Katona László

Azt írták: kihallgatása előtt Magyar Péter nyilvánosságra hozott egy a volt házastársával, Varga Judit egykori igazságügyi miniszterrel folytatott magánbeszélgetésről készült hangfelvételt.

Az ügyészség szerint helytálló az a hangfelvételen szereplő megállapítás, amely szerint Polt Péter legfőbb ügyész nem uralja az ügyészséget. „A legfőbb ügyész vezeti és irányítja Magyarország ügyészségét, ahol a törvények uralma érvényesül” - tudatták.

Közölték azt is, hogy az ügyészség valamennyi, a felvételen és a Magyar Péter tanúkihallgatásán elhangzott állítást elemez, értékel és további bizonyítást végez.

„Ismételten szükséges rámutatni arra, hogy ügyészségi iratok eltüntetése, átírása nemcsak jogi, hanem fizikai képtelenség is” – hangsúlyozta közleményében az ügyészség. Hozzátették: valamennyi, az ügyészségen megjelenő adat és annak sorsa keletkezésétől kezdve dokumentált, ráadásul ezeket az adatokat nemcsak egy helyen tárolják, hanem megjelennek más szervek adattárában is, beleértve a nyomozási bírókat vagy a titkos műveleteket végző szerveket.

„Minden, az úgynevezett Völner-Schadl-ügyben keletkezett dokumentum sorsa ismert, az adatokból feltárható valamennyi cselekmény vizsgálata a vonatkozó törvényeknek megfelelően megtörtént vagy folyamatban van” – olvasható a közleményben.

Ezekről részletesebb tájékoztatást a Központi Nyomozó Főügyészség március 28-án sajtótájékoztatón ad – írták.

Kapcsolódó írásaink