Belföld

Nagy volt az érdeklődés a Színezd ki a zászlót és a címert! pályázat iránt

Csaknem 1700 óvodás és általános iskolás gyermeket jutalmaztak a Színezd ki a zászlót és a címert! pályázaton – közölte Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés fideszes alelnöke, a lakiteleki Népfőiskola Alapítvány kuratóriumának elnöke.

Nagy volt az érdeklődés a Színezd ki a zászlót és a címert! pályázat iránt
A Színezd ki a zászlót és a címert! pályázat eredményhirdetése
Fotó: Facebook/Lakitelek Népfőiskola

Mint elmondta, a Népfőiskola Alapítvány 2023. december végén hirdette meg Színezd ki a zászlót és a címert! című pályázatát gyermekek részére.

Az óvodás gyermekek a magyar nemzeti zászlót, az alsó tagozatos tanulók a magyar címert, a felső tagozatos diákok pedig településük címerét színezhették ki. A felhívásra a kiírt határidőig – a három korosztályból – csaknem 1700 alkotás érkezett.

Lezsák Sándor kifejtette: a nemzeti ünnep alkalmából értesítették a nyerteseket, valamint a sikeres részvételről a csaknem 1700 gyermeket, akiket a Mik azok a hungarikumok? – Színezd ki Magyarország kincseit! című kiadvánnyal jutalmaztak.

A beérkezett alkotásokat az értékelés után megküldték a települési önkormányzatoknak, ahol a művekből majd kis kamarakiállításokat szerveznek az ott élők számára – tette hozzá.

Kapcsolódó írásaink