Belföld

Egyre több intézményben rendelnek el látogatási tilalmat hazánkban

Látogatási tilalmat rendeltek el november 28-tól a Kaposi Mór Oktatókórházban – adta hírül a Sonline, miközben a Feol arról számolt be, hogy ideiglenes látogatási tilalmat vezettek be a székesfehérvári Kossuth Zsuzsanna Szociális Intézmény Rákóczi utcai épületében.

Egyre több intézményben rendelnek el látogatási tilalmat hazánkban
Több kórházban is látogatási tilalmat vezettek be (Képünk illusztráció)
Fotó: AFP/dpa Picture-Alliance/dpa-Zentralbild/Waltraud Grubitzsch

Hozzáfűzik, a női és a férfi osztály épületében a halmozottan előforduló felső légúti megbetegedések miatt, az intézmény orvosával egyeztetve látogatási tilalmat rendeltek el. Az ellátottak és a dolgozók védelme céljából hozták meg az intézkedést, amelynek feloldásáról tájékoztatást adnak - írták.

A kaposvári eset pedig úgy derült ki, hogy a portál egy olvasója jelezte, hogy hétfőn műtötték és kedden már nem engedték be a kórházba a hozzátartozóit. A portál megkeresésére a kaposvári kórház arról tájékoztatott, hogy november 28-tól visszavonásig részleges látogatási tilalmat rendeltek a vírusos megbetegedések további terjedésének megelőzése céljából - írja a lap.

A korlátozás érinti a kardiológiai osztályt, a mozgásszervi rehabilitációs osztályt, a klinikai onkológiai osztályt és a sugárterápiás egységet, valamint a baleseti sebészeti osztályt is – részletezték.

Kapcsolódó írásaink