Belföld

Gazdaságfejlesztési Minisztérium: álhírek jelentek meg a reptérvásárlásról

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium egy hivatalos közleményben reagált a Budapest Airport megvásárlása kapcsán a sajtóban megjelent hírekre.

Gazdaságfejlesztési Minisztérium: álhírek jelentek meg a reptérvásárlásról
Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter
Fotó: MTI/Mónus Márton

„A Budapest Airport visszavásárlása kapcsán a mai napon megalapozatlan és hamis állítások jelentek meg a magyar sajtóban. A hamis felvetések komolyan ártanak a magyar érdekek sikeres képviseletének.

A tranzakció célja ugyanis az, hogy a Gyurcsány-kormány által elherdált kiemelkedő stratégiai eszköz, azaz a reptér újra magyar többségi tulajdonba kerülhessen, ezzel kijavítva egy igen súlyos történelmi hibát.

Az igaztalan és ártó szándékú megnyilvánulások nagymértékű tudatlanságról és tájékozatlanságról tesznek tanúbizonyságot, így teljesen hamis az az állítás, hogy december elsejéig fizetési kötelezettsége lenne a magyar államnak a visszavásárlási ügylet vonatkozásában.

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium tájékoztatja a nyilvánosságot, hogy a reptér visszavásárlásával kapcsolatos tárgyalások ütemezetten, az együttműködés jegyében és megfelelően haladnak a partnerek között. Ugyanakkor az előzetes megállapodásnak megfelelően a felek nem kívánnak több információt megosztani annak érdekében, hogy az üzleti érdekek ne sérüljenek, a tárgyalások zavartalanok maradhassanak és sikeresen zárulhassanak.”

Kapcsolódó írásaink