Belföld

Wintermantel Zsolt: Karácsony és Gyurcsány miatt négy év alatt a csőd szélére került a főváros

Karácsony Gergely most is másokra próbál mutogatni, miközben ő és Gyurcsány Ferenc tönkretették a fővárost, ahol már az adót és a számlákat sem tudják fizetni – minderről Wintermantel Zsolt, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője beszélt legújabb videójában annak kapcsán, hogy nincs egyetlen forint sem a főváros számláján.

Wintermantel Zsolt: Karácsony és Gyurcsány miatt négy év alatt a csőd szélére került a főváros
Több mint kétszázmilliárdos megtakarítást örökölt az új városvezetés Tarlós Istvántól – mondta Wintermantel
Fotó: MH/Purger Tamás

A frakcióvezető felhívta a figyelmet, hogy a főpolgármester csődbe vitte Budapestet, a felelősségvállalás helyett a kormányra mutogat – írta a Pénzügyminisztérium, amelyet Varga Mihály tárcavezető Facebook-bejegyzésében is megosztott. A minisztérium közleményében rámutatott: Budapest megérdemli, hogy a főpolgármester ne politikai hangulatkeltéssel, ne álhírek terjesztésével, ne a kormány összetételével, hanem a főváros ügyeivel foglalkozzon. A Fővárosi Ítélőtábla pedig csak a másodfokú eljárást lezáró végzés közléséig nem engedte, hogy a Magyar Államkincstár beszedje azt az adót, amelyet Karácsony Gergely nem hajlandó befizetni, és amely a szegényebb településeket támogatná.

A másodfokú eljárást lezáró végzést a Kincstár október 17-én kézhez kapta. Ettől az időponttól kezdve nem volt jogi akadálya annak, hogy a Magyar Államkincstár beszedési megbízást nyújtson be – szögezte le közleményében a Pénzügyminisztérium.

Karácsony Gergely péntek reggel Facebook-bejegyzésben szólította fel Varga Mihályt, hogy azonnal távozzon a kormányból. A főpolgármester amiatt rohant ki a pénzügyminiszter ellen, hogy az államkincstár 5,5 milliárd forintot inkasszózott a főváros számlájáról.

Wintermantel Zsolt, a fővárosi Fidesz–KDNP-frakció által közleményben küldött legújabb videójában azt is mondta: Karácsony és Gyurcsány miatt négy év alatt a csőd szélére került a főváros annak ellenére, hogy több mint kétszázmilliárdos megtakarítást örökölt az új városvezetés Tarlós Istvántól.

Kapcsolódó írásaink