Belföld

Munkabeszüntetésbe kezdtek az RTL dolgozói az alacsony bérek miatt

A vágók és más műszaki kollégák a rendőrségen is bejelentett utcai demonstrációt is tartanak az RTL Nagytétényi úti székháza előtt – számolt be a Mandiner.

Munkabeszüntetésbe kezdtek az RTL dolgozói az alacsony bérek miatt
A balliberális sajtótermékek sokszor aposztrofálták magukat függetlennek és objektívnek, az elmúlt években azonban egyre kevésbé ügyeltek a látszatra
Fotó: RTL

A Media1 arról értesült, hogy az RTL-es főműsoridős műsorainak műszaki feladatait végző, például vágásban részt vevő emberek egy része munkabeszüntetésbe kezdett hétfő reggel, mivel elégedetlenek a munkafeltételekkel.

A portál arról is tájékoztatott, hogy rövid, rendőrségen is bejelentett utcai demonstrációt is tartanak az RTL Nagytétényi úti székháza előtt, ahová virágokkal érkeztek, hogy ezzel is kifejezzék megegyezési szándékukat a médiavállalattal. A bejelentést egy szakszervezeti vezető tette magánszemélyként.

A lap arról értesült, hogy az RTL Magyarország épülete előtt tiltakozók (vágók és más műszaki kollégák) és a munkabeszüntetésben résztvevők kifogásolják a bérük nagyságát és egyéb feltételeket. Október 15-ét, azaz a tegnapi napot jelölték meg a bérrendezés határidejének, ennek lejárta után döntöttek a tiltakozásról.

Kapcsolódó írásaink