Belföld

A tömegrendezvények, demonstrációk szabályaira hívja fel a figyelmet a rendőrség

A tájékoztató kitér arra, hogy a rendőrség fellép a rendbontókkal szemben, és jelzik: gyűlésen az arc eltakarása bűncselekmény

Tüntessen békésen címmel elektronikus és papíralapú tájékoztatóban hívja fel a figyelmet a tömegrendezvények, demonstrációk szabályaira a rendőrség – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata csütörtökön az MTI érdeklődésére.

A tömegrendezvények, demonstrációk szabályaira hívja fel a figyelmet a rendőrség
A tömegrendezvények, demonstrációk szabályaira hívja fel a figyelmet a rendőrség (képünk illusztráció)
Fotó: MH

Mint közölték, a szórólapot a rendőrség honlapján és közösségimédia-felületein teszik közzé, valamint gyűléseken – köztük a csütörtök délutánra bejelentett megmozdulás helyszínén is – a szervezőknek adják át.

Az MTI-hez is eljuttatott tájékoztató rögzíti, hogy mindenkinek joga van a véleménynyilvánításhoz, a rendőrség biztosítja a békés gyülekezést.

A rendőrség többek között arra is felhívja a figyelmet, hogy a gyűlések résztvevői ne tartsanak maguknál fegyvert vagy egyéb veszélyes eszközt, az egyenruhások átkutathatják a résztvevők csomagjait, ruháit.

A tájékoztató kitér arra, hogy a rendőrség fellép a rendbontókkal szemben, és jelzik: gyűlésen az arc eltakarása bűncselekmény, amiért az érintettet elő fogják állítani.

Kapcsolódó írásaink