Belföld

Rétvári Bence: A család a legfőbb érték

A család a legfőbb érték, a család az élet, az élet továbbadása, minden, ami mi vagyunk – mondta Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a Családháló Alapítvány díjátadó ünnepségén Budapesten pénteken.

Rétvári Bence: A család a legfőbb érték
Rétvári Bence: Az állam nem megváltoztatni, hanem támogatni akarja a családokat
Fotó: MTI/Mónus Márton

Az állam szívesen támogatja a családokat, mert ebben látja a nemzet jövőjét. Különösen így van ez háborús időkben – tette hozzá.

Az állam nem megváltoztatni, hanem támogatni akarja a családokat, ezért olyan támogatási rendszert alakított ki, amely minden élethelyzetben segít, például a gyeddel, a nők 40-nel, a bölcsődei hálózat fejlesztésével, az ingyenes tankönyvekkel, a 25 év alatti fiatalok, a 30 év alatti, illetve a négygyermekes anyák szja-mentességével vagy a családi adókedvezménnyel – emlékeztetett Rétvári Bence.

A családtámogatások rendszere az elmúlt években összesen mintegy négyezermilliárd forintnyi adó- és járulékkedvezményt hagyott a családoknál. Ennek a kormánynak a család fontosabb, mint az állami adóztatás – fűzte hozzá.

Ahány család, annyi élethelyzet és a kormány arra törekszik, hogy mindegyikben tudjon segíteni. Így többek között hogy minél előbb megszülessen az első gyermek, ugyanis a felmérések szerint a fiatalok eggyel több gyermeket terveznek, mint ahányat felnőtt korban ténylegesen vállalnak – jegyezte meg Rétvári Bence.

Az állami támogatás mellett nagyon fontosak azok a fiatalok, akik az akadályokat leküzdve családot alapítanak és azok az emberek, akik annak szentelik életüket, hogy támogassák a családokat, értük gyakorolják odaadóan hivatásukat. A Családháló Alapítvány elismeri azokat, akik nagyon sokat tettek a családokért, a családalapítástól a felnőtté válásig támogatják a családban élőket – mondta az államtitkár.

A díjátadón számos intézmény és szakember családbarát erőfeszítéseit ismerték el.
 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom