Belföld

Újra lehet jelentkezni a NKE tehetséggondozó programjára

Többlépcsős felvételi eljárásban választják ki a legtehetségesebb, leginkább motivált hallgatókat

Budapest, 2023. március 13., hétfő (MTI) – Újra lehet jelentkezni a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) tehetséggondozó programjára, amely idén ősszel már a negyedik évfolyamát indítja el.

Újra lehet jelentkezni a NKE tehetséggondozó programjára
Az NKE hallgatói mellett más, magyarországi székhelyű felsőoktatási intézményben, nappali képzésben tanuló fiatalok is jelentkezhetnek
Fotó: MH/Purger Tamás

Az NKE azt közölte hétfőn az MTI-vel, hogy az ingyenes lakhatást, kiemelt ösztöndíjat és személyre szabott képzést nyújtó Ludovika Collegium azért jött létre, hogy minél több, a világról felelősen gondolkodó, stratégiai szemléletű, közérdeket szem előtt tartó szakembert biztosítson Magyarország számára.

A hat féléves képzésre – más tehetséggondozó programoktól eltérően – bármely tudományterület hallgatói jelentkezhetnek, így egy olyan egyetemközi szakmai műhely és hallgatói közösség jön létre, amelynek tagjai egymást is ösztönzik az új ismeretek megszerzésére.

A Ludovika Collegiumba az NKE hallgatói mellett más, magyarországi székhelyű felsőoktatási intézményben, nappali képzésben tanuló fiatalok is jelentkezhetnek, akik közül többlépcsős felvételi eljárásban választják ki a legtehetségesebb, leginkább motivált hallgatókat – jelezték.

Kapcsolódó írásaink