Belföld

A kormány folytatja az egészségügyi dolgozók béremelését

2010 óta több ütemben emelte a kormány az orvosok bérét

A kormány folytatja az egészségügyi dolgozók béremelését: február elején érkezik az orvosok emelt bére és a háziorvosi szolgáltatók is a béremelés összegével növelt finanszírozást kapják – közölte Takács Péter egészségügyi államtitkár pénteken.

A kormány folytatja az egészségügyi dolgozók béremelését
Február elején érkezik az orvosok emelt bére
Fotó: MH archív/Bodnár Patrícia

„A háború és a szankciók okozta nehézségek ellenére a kormány folytatja az egészségügyi dolgozók béremelését, elismerve és megbecsülve munkájukat” – mondta az államtitkár a kormány hivatalos Facebook-oldalára felkerült videónyilatkozatában.

Takács Péter emlékeztetett: 2010 óta több ütemben emelte a kormány az orvosok bérét, így a szakorvosok már többszörösét kapják alapbérként annak, mint a 2010-es kormányváltás előtt.

A mostani 11 százalékos béremeléssel egy kezdő orvos bére 687 ezer forintra, egy középkorú, huszonéves gyakorlattal rendelkező orvos bére 1,65 millió forintra emelkedett, egy idősebb, 40 éve pályán lévő orvos pedig alapbérként 2,38 millió forintot fog kapni – ismertette.

Az ápolók béremelését is folytatja a kormány: az ő bérüket 2010 óta már több mint háromszorosára emelték – hangsúlyozta az államtitkár. Hozzátette: a kormány arról is döntött, hogy idén júliusban, majd jövő év márciusában újabb ápolói béremelés következik, amivel a rendszerváltás óta a legnagyobb léptékű béremelést hajtják végre, alig több mint egy év alatt.

Takács Péter köszönetet mondott minden egészségügyi dolgozó munkájáért. Megerősítette: a kormány azon van, hogy bérüket és munkakörülményeiket a mostani nehéz gazdasági helyzet ellenére is folyamatosan javítsa.

Kapcsolódó írásaink