Belföld

Hallgat az Eötvös József Gimnázium botrányba keveredett igazgatója

Nemrég a Metropol hozta nyilvánosságra azt a hangfelvételt, amelynek tanúsága szerint Moss László, az Eötvös József Gimnázium igazgatója, valamint az iskolához tartozó Reáltanoda Alapítvány kuratóriumi elnöke Kálmán Gábor éveken át fogadott el kenőpénzt azoktól a szülőktől, akiknek gyermekei a felvételi alapján nem jutottak volna be az intézménybe. Az igazgatót most a MediaWorks kérdezte az esetről, azonban Moss a feltett kérdésekre nem válaszolt. 

Hallgat az Eötvös József Gimnázium botrányba keveredett igazgatója
Az igazgató a kérdésekre nem válaszolt, azonban a stábot megkérte, hogy ne kövessék
Fotó: MediaWorks hírcentrum

A Metropolhoz eljutatott hangfelvétel alapján Moss és Kálmán éveken át tartott fenn az egyébként nyolcszoros túljelentkezéssel is küzdő intézményben úgynevezett „fizetős helyeket”, amikkel kifejezetten a pénzes szülők gyerekeit célozták meg. 

Az igazgató és az alapítvány kuratóriumi elnöke akár 500 ezer forintot is elkért azért, hogy azokat a diákokat is felvegyék az iskolába, akiknek egyébként nem sikerült az írásbeli felvételi vizsgájuk. Ha valakiből még ennél is több pénzt néztek ki, arra „finoman nyomást gyakoroltak.”  

A botrány kirobbanása után nem sokkal a MediaWorks munkatársának sikerült elkapnia az igazgatót, aki feltett kérdések egyikére se kívánt nyilatkozni. A Magyar Nemzet által is szemlézett videót az alábbi linken lehet megtekinteni. 

Az iskola igazgatója arra a kérdésre sem volt hajlandó válaszolni, hogy lemond-e posztjáról, mindazonáltal azt a Metropol is kiemelte cikkében, hogy épp az Eötvös József Gimnázium az, többek között, ami élen jár a tanártüntetések terén. 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom