Belföld

Balos belügy lett az eltérített pedagógustüntetés

A széleskörben támogatott bérkövetelés mára egy szűkkörű, kormányellenes tüntetéssé zsugorodott

Az áprilisban elveszített választások után az ellenzéki pártok – egy évtizedes, ismétlődő politikai mintát követve – megújulás helyett megpróbáltak rátelepedni a katatörvény-módosítás miatti tiltakozásra, majd a pedagógustüntetésekre is – áll a XXI. Század Intézet szerkesztőségünkhöz eljutatott elemzésében.

Balos belügy lett az eltérített pedagógustüntetés
A baloldal a tanártüntetést is felhasználta saját érdekeinek hangoztatására
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Kiemelik, hogy a katatörvény módosítása miatti tiltakozás éppen a népszerűtlen politikusok személyes megjelenése miatt fulladt kudarcba, utóbbi, így a pedagógustüntetések, azonban a baloldal – a hivatásos „civilek” hathatós segítségével – az eredeti céloktól tudatosan eltérítette.

A tanárok melletti szimpátiatüntetések hangneme az október 23-i rendezvényen drámai módon megváltozott, ettől kezdve eltűnt a jobboldal által is jogosnak tartott bérkövetelés ügye, helyét pedig a kormányellenes mondanivaló vette át.

A tiltakozások lendülete – éppen az aktuálpolitikai célok miatt – azonban mostanra megtört, a legutóbbi, csekély létszámú, radikális megmozduláson pedig már az eredeti célokról sem esett sok szó – áll a XXI. Század Intézet elemzésében, amely teljes terjedelmében ITT érhető el.

A XXI. Század Intézet elemzése a baloldal és a Soros-hálózat szervezetei által tudatosan eltérített pedagógustüntetéseket mutatja be, amely széleskörben támogatott bérkövetelésből mára olyan, szűkkörű kormányellenes tüntetéssé zsugorodott, amelynek következő célpontja a köztelevízió székháza lesz.

Kapcsolódó írásaink