Belföld

Nacsa Lőrinc: Ködösít a baloldal a kampányfinanszírozási ügyben

A kormánypártok szerint egyre jobban „ködösít” a baloldal a kampányfinanszírozási ügyben, ami az elmúlt harminc év legnagyobb külföldi befolyásolási botránya – mondta Nacsa Lőrinc, a KDNP országgyűlési képviselője pénteki, MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatában.

Nacsa Lőrinc: Ködösít a baloldal a kampányfinanszírozási ügyben
Nacsa Lőrinc, a KDNP országgyűlési képviselője
Fotó: MH

A baloldal napról napra egyre jobban ködösít a guruló dollárok kapcsán – fogalmazott Nacsa Lőrinc.

A kormánypárti politikus az elmúlt harminc év legnagyobb külföldi befolyásolási botrányának nevezte az ügyet, hangsúlyozva: jó lenne végre tisztán látni, ezért továbbra is várják a „dollárbaloldal” válaszait.

Hangsúlyozta: a baloldali pártok több hónappal ezelőtt buktak le azzal, hogy 3 milliárd forintot kaptak külföldről a kampányukra, de a mai napig nem derült ki, hogy kik adták össze ezt a rengeteg pénzt, és mit kértek cserébe a támogatásért.

Hozzátette: bár korábban azt állították, hogy adakozni csak az Action for Democracy nevű szervezet honlapján keresztül, útlevélszám megadásával lehetett, mára kiderült, hogy ez hazugság.

Nacsa Lőrinc azt mondta, Márki-Zay Péter, „a dollárbaloldal miniszterelnök-jelöltje” bevallotta, hogy nem csak magyar állampolgárok adhattak pénzt a kampányra, Korányi Dávid, Karácsony Gergely volt tanácsadója és az Action for Democracy vezetője pedig „kikotyogta”, hogy a szervezet direktben keresett fel támogatókat e-mailben és a közösségi médián keresztül is.

Közösségimédia-kampánynak azonban semmi jele nincs a szervezet Facebook-oldalán – jegyezte meg a KDNP politikusa.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom