Belföld

Textilkövető mintaprogram indult a hatvani kórházban

Okosszekrény elnevezéssel mintaprogram indult a hatvani Albert Schweitzer kórházban, a magyar innováció segítségével a tiszta ruhaneműk kiadása és a szennyes begyűjtése az intézménybe telepített intelligens szekrényrendszeren keresztül történik.

Textilkövető mintaprogram indult a hatvani kórházban
Okosszekrény elnevezéssel mintaprogram indult a hatvani Albert Schweitzer kórházban
Fotó: Facebook/Albert Schweitzer kórház

A fejlesztést megvalósító B+N Referencia Zrt. tájékoztatása szerint az új textilkövető rendszer hamarosan az ország több pontjára is eljuthat.

A rendszer működését ismertetve kifejtették: a kezelt ruhaneműket egyedi azonosításra és adatközlésre alkalmas chippel látták el, a polcokra pedig ehhez szükséges olvasókat telepítettek. A szekrény így folyamatosan és emberi beavatkozás nélkül, teljesen automatikusan ellenőrzi a készletet, könyveli a ruhaneműk felvételét és leadását. A berendezés mindemellett kompatibilis az egészségügyi piac termékeit tisztító mosodai rendszerrel.

Az okosszekrények higiénikusabbá teszik a kórházakat, és elvégzik a szükséges adminisztrációt is – tették hozzá.

A magyar újítás lehetővé teszi, hogy a dolgozók emberi közreműködés nélkül jussanak hozzá munkaruháikhoz, így tehermentesítve az intézményt – jelezték.

Kapcsolódó írásaink

Kemény kérdések

ĀFoglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár: Folytatódtak az egyeztetések a minimálbérről

Átadták a közmédia díjait

ĀTíz kategóriában adták át a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. által alapított szakmai díjakat csütörtökön Budapesten